Nöjesnytt Helsingborg 1
Sedan ett år tillbaka driver Bella Seger, tillsam
mans med sambon Claes Isaksen och Anders Bergendorf, den italienska kvarterskrogen på Drott ninggatan 124. Med sommaren på intåg ser de fr am emot att förse badsugna helsingborgare med lätt are rätt er fr ån pizzerian att ta med ner till stranden. I sabell Seger, mer känd som Bella, har alltid haft en stor passion för mat. Idag driver hon White Guide-prisade Fridas Restaurang på Kullagatan samt Ristorante Bonasera, med den tillhörande pizzerian Bonasera. Nu närmar sig premiären för hennes tredje restaurang, Trattoria Bonasera, på Väla. – Jag älskar mat och har idag det stora nöjet att laga mat på två, snart tre, fi na krogar som dessutom är mina egna, vilket är stor glädje, inleder kocken och ägarinnan Bella. Jag gör det med hela min själ och lägger ner den mesta tiden på mina krogar. Den fritid som ges lägger Bella gärna på att gå ut och äta eller gömma sig i kokböcker. – Om man tittar i min mobil är det 90% bilder på mat och när jag får tid över är det till mina nära och kära. ELEGANTARE KVARTERSKROG Bonasera beskrivs som en elegantare och italienskinspirerad kvarterskrog där gästerna erbjuds en bred meny. Från tryffelpasta och pizza till välkomponerade trerättersmenyer för både kött- och fågelätaren, vegetarianen eller den som föredrar fi sk och skaldjur. – Vi försöker ha något för alla och alla tillfällen. Vill ni käka en trerättersmeny kan vi göra en riktigt elegant sådan. Eller om ni bara vill komma ner en måndagskväll och ta ett glas rött och en pizza ute i restaurangen. Bellas motto är att allt på menyn ska vara riktigt välsmakande och serverar därför inte något som hon själv inte vill äta. – Eftersom detta är min passion vill jag inte att någon ska gå härifrån missnöjd, men om vi råkar ut för det tar vi det extremt hårt och vill verkligen få en andra chans. Det är viktigt att gästerna får en bra upplevelse när de är här. JOBBAR MED SÄSONGERNA Vid varje säsongskifte uppdateras restaurangens meny och lagom till våra nu varmare temperaturer presenterar Bonasera sin försommarmeny. – Något nytt på efterrättssidan är vår chokladpizza. Det ska bli spännande att se hur den slår, men den lär väl locka en del hoppas jag, ler Bella. – Vi fortsätter att jobba med bra råvaror samt duktiga och närliggande bönder. Det är jättekul att jobba med leverantörer som satsar lite och är måna om sin produkt, precis som vi är. SOMMARENS PLANER Inför sommaren satsar Bonasera på att få ner mer mat till Gröningen genom att sätta ihop olika matpaket, som kommer att kunna hämtas på pizzerian. – Vi tänker oss lite goda mackor, sallader och pizzavarianter. Mat som är enkel att ta med sig ner till Gröningen och havet helt enkelt. Avslutningsvis motiverar Bella varför hon tror att helsingborgarna väljer att besöka deras restaurang. – Hit går man för att få go stämning, god mat och goda viner med bra service, sköna stolar och musik. Vi vill bara ha det riktigt gott, för man ska ha det gott! TEXT: MICHELLE BERGSTEN