Nöjesnytt Helsingborg 1
& Jessica Johansson och Malin Nilsson är två välk
ända ansikten fr ån tiden på På Bergs på Väla. Nu driver de den nystartade cateringfi rman – Cookies & Catering. C ookies & Catering beskrivs av Jessica och Malin som ett café på fyra hjul, där de ger helsingborgarna möjligheten att få det där lilla extra levererat direkt till ytterdörren. Efter över 10 år på På Bergs kände de båda lusten att starta något eget, men det var först när caféet lade ner som de tog steget. – Idén att köra eget har funnits de senaste åren och när vi hamnade i det här vägskälet, efter att På Bergs stängde, kändes det så himla rätt, inleder Jessica Johansson. – Det blev lite positivt i det negativa, tillägger Malin Nilsson, och det gav oss pushen att äntligen våga. Med blandade känslor inför uppstarten, där de har varit både rädda och nervösa, har responsen varit över förväntan. – Vi får så himla fi n feedback från våra kunder och det gör att vi hela tiden känner att vi har gjort rätt, menar Jessica. MOBILT CAFÉ & CATERING Idag hyr de in sig i köket på Skip Kitchen & Bar på Drottninggatan, där de preparerar och förbereder sina beställningar. Cateringfi rman har som mål att fylla våra, både privatpersoner och företags, små vardagliga behov med skräddarsydda frukostbufféer, luncher och fi ka. – Vi är ingen renodlad catering, utan en blandning av ett café och catering där vi blandar allt från sallader och klassiska bakverk till vetebröd och raw food, berättar Jessica. – Därför har vi inte en speciell meny till cateringbufféerna, utan kunden får själv välja hur menyn ska se ut beroende på om de ska ha studentmiddag, italiensk afton eller till exempel en grillkväll, säger Malin. – Vi twistar till cateringkonceptet och hittar på något roligare och mer speciellt tillsammans med kunden, forsätter Jessica berätta, så att de också känner sig stolta över att ha maten på sin fest. 8 | nöjesnytt LAGAR FRÅN HJÄRTAT Med närodlade råvaror och tätt samarbete med lokala producenter, förbereder och tillagar Jessica och Malin all mat och alla bakelser själva. – När jag gör tårtorna gör jag mousserna och fyllningarna från grunden, helt utan pulverblandningar och halvfabrikat, berättar Malin. Det är extra roligt att leverera till kunden när vi vet att allt är gjort av oss och från hjärtat. – Det är nästan så att vi vill stå kvar när vi har lämnat en leverans för att se reaktionerna, skrattar Jessica. PICKNICK TILL SOFIEROKONSERTER Trots att Cookies & Catering är precis nystartat sprudlar Jessica och Malin av idéer och planer inför framtiden, där de utgår från sina egna behov och önskemål. Att ordna picknicktallrikar till Helsingborgs Sofi erokonserter är en av många. – Vi vill ta bort stressen i vardagen för våra kunder. Därför tycker vi att det vore smidigt att hämta upp en färdig tallrik fylld med härliga godsaker samma dag som konserten, berättar Jessica. – För oss fi nns inga omöjligheter och vi brinner för att ge det absolut bästa till våra kunder. Jag tror det är vad som genomsyrar vår service – att vi alltid hittar en god lösning, avslutar Jessica. TEXT: MICHELLE BERGSTEN