JAGUAR KOCKEN Inget julbord utan... Jaguarkockens
köttbullar Klassiskt köttbullerecept och vill man ännu mer julsmak kan man tillsätta lite malen kryddpeppar Ingredienser 6 personer • Tid: ca 1 timme 1. Skala och finhacka löken, bryn den med lite smör och kyl sedan ner den. 2. Blanda ströbrödet, salt, peppar, grädde, mjölk, och vatten i en bunke och låt det svälla i ca 10 min. 3. Blanda färsen, dijonsenapen och löken i en bunke och tillsätt sedan ströbrödsblandningen, blanda väl. Låt allt stå kallt i ca 30 min 4. Sätt ugnen på 180 grader, rulla köttbullarna i lagom stora bollar och lägg dessa på en plåt. Med en blöt hand går det bättre att rulla dem runda. 5. Baka av köttbullarna i ca 10 min och låt svalna 6. Stek på köttbullarna i smör precis innan servering. kom ihåg Ingredienser 350 g viltfärs 150 g fläskfärs ½ dl grädde 1 dl mjölk ½ dl vatten 1 msk dijonsenap 1 gul lök 1 dl ströbröd 1/2 msk salt 1/2 tsk vitpeppar smör till stekning 104