...och en ny favorit till de kalla rätterna! Apel
sin/Stärnanissill En extra smakrik sill med fin fräschör Ingredienser 6 personer Tid: ca 30 minuter 1. Koka upp vattnet, ättikan och sockret i en kastrull till allt löst upp sig, tillsätt lagerbladen, kryddpeppar och sjärnanisen. Låt stå och svalna i kylen. Skala och dela rödlökarna i hälften, sedan skivar/strimlar du löken i halvmånar, skiva apelsinen på samma sätt. 2. Häll av sillen och skär den i lagom stora bitar. 3. Varva lök, apelsin och sillbitarna i en glasburk. Fyll upp burken med lagen och låt stå minst ett dygn innan servering. kom ihåg Ingredienser 2 frp. 5-minuterssill (420g) 1 apelsin 1 liten morot 1 rödlök Inläggningslag 1 dl ättika 12% 2 dl socker 3 dl vatten 3 lagerblad 3 kryddpepparkorn 5 sjärnanis 105 JAGUAR KOCKEN