Otroligt smakrikt tillbehör... Brödet passar utmä
rkt till julskinka, gravad fisk samt köttbullesmörgåsen! kom ihåg Ingredienser 1 l filmjölk 5 dl mörk sirap 50 g linfrön 100 g solroskärnor 35 g bikarbonat 20 g bakpulver ½ kg vetemjöl ½ kg rågsikt 1 msk salt smör (till formarna) ströbröd (till formarna) Kavring Tid: ca 30 min + gräddtid ca 1 timme 1. Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet. Använd gärna en assistent. 2. Smörj 2 brödformar och fördela ut ströbrödet. 3. Sätt ugnen på 180 grader. Anis, fänkål och korianderfrön är goda kryddor som du med fördel kan smaksätta brödet med. Ca 1 tsk av varje. 4. Fördela ut smeten i formarna, fyll dem inte till mer än ¾. 5. Grädda i 60 min och sedan låter du bröden svalna i formarna under en bakduk. 106