Nolltretton 1
KROG Palatset kör stå upp-kvällar en gång i månad
en under våren. Den 27/3 kommer Tobias Persson, Ben Kersley och Sven Brundin. Vill du uppleva 80-talet igen? Då kan det vara läge att gå till Lagerbladet den 29/3, där det ordnas 80-talsfest med quiz och disko. Popbandet [Ingenting] gjorde nyligen comeback med ny skiva. Den 11 april lirar de på Kårhuset Kollektivet. Eric Gadd är på vårturné med sin hyllade show ”OMG”. Fredagen den 12 april besöker han Linköping Konsert & Kongress. Norrköpingsbördiga Linn Koch-Emmery håller på att få ett rejält indiegenombrott. Den 26/4 spelar hon på Klubb Din Mamma på L´Orient. Josephine trivs med att servera kunderna Text & Foto: Camilla Larsson Josephine Lindström trivs som fisken i vattnet i sin roll som ansvarig för matsalen på Tropikhuset i Trädgårdsföreningen – Det är fantastisk miljö, ett bra team och varje dag får man träffa nya, härliga människor, berättar hon. Josephine är uppvuxen i Sandviken och har alltid tyckt om att laga mat. Trots det så har det inte alltid varit självklart för henne att jobba inom restaurangbranschen. – Jag ville bli bilmekaniker. Min pappa var väldigt duktig på fordon, så mamma tyckte att han kunde lära mig och att jag istället kunde utbilda mig inom något annat, berättar Josephine. Tack vare att hennes bästa kompis mamma var servitris hamnade ögonen istället på serveringsyrket, vilket gjorde att hon valde att gå hotell och restaurang. – Redan från början visste jag att det var servering som jag ville satsa på eftersom det är mötet med kunderna som jag brinner allra mest för, men jag valde ändå att utbilda mig till kock för att ha en utbildning att falla tillbaka på ifall jag skulle ändra mig, säger Josephine. ROLIGT ATT GÅ TILL JOBBET Men ändrat sig har hon inte gjort, istället har hennes intresse för serveringsyrket fortsatt att växa. Hon började att jobba extra som 16-åring och tycker fortfarande, 20 år senare, att det är precis lika roligt att gå till jobbet. Hennes passion driver henne framåt och hon har gått från att vara frukostvärdinna till restaurangansvarig och numer är hon ansvarig för matsalen på Tropikhuset sedan fyra år tillbaka. 34 NOLLTRETTON Tropikhuset är en restaurang och café med fantastisk miljö och familjär stämning, något som passar Josephine perfekt. Hon uppskattar även mycket att de lagar all mat från grunden och bakar alla bakverk själva, istället för att använda halvfabrikat. – Jag trivs verkligen hur bra som helst och jag har inga planer på att söka mig vidare i framtiden utan jag vill vara kvar här så länge som jag kan, säger Josephine. Vad tycker du är det roligaste med restaurangbranschen? – Kundbemötandet och variationen i arbetet, ingen dag är den andra lik. Egentligen är det som roligast när det är som mest att göra – när stressnivån är precis på gränsen, då funkar jag som allra bäst. Vilka är dina styrkor i ditt yrke? – Jag är social, väldigt noggrann och sätter kunden i fokus. FAKTA Josephine Lindström Ålder: 36 år Bor: I Ödeshög. Familj: Sambo och två barn. Vill resa: Mauritius D Aioli bjuder in till en trevlig temakväll Text & Foto: Camilla Larsson et händer saker på Aioli. Med ett nytt, sammansvetsat team har de den senaste tiden lagt mycket fokus på maten och att utveckla servicen. För att uppmärksamma ”det nya Aioli” kommer det att anordnas en temakväll lördagen den 30 mars. – Temakvällen kommer att hålla till en trappa ner i vår fina festlokal. Tanken är att det ska bli en riktigt schysst lounge med DJ och en pop up-bar med fokus på Plantation Rom, dit gästerna kan gå före eller efter maten för att avnjuta en god cocktail. Gästerna kommer även att få provsmaka ett par tapas från vår nya meny som nyligen släpptes, berättar Hanna Malmgren som är Food and Beverage Manager på Aioli och fortsätter: – Vi hoppas att kvällen ska tas emot bra och temakvällar blir återkommande event med lite olika fokus. Den här gången blandar att vi cocktails på Plantation Rom, nästa gång blir det något annat spännande. Tanken är att få en schysst helhet, det ska vara liv och rörelse i restaurangen och om man bara vill ta en god drink så kan man göra det på nedervåningen. Eller om man vill sitta kvar över ett par drinkar före/efter att man har ätit så funkar det precis lika bra. – Vi vill att folk ska komma hit och känna att det är något nytt som händer. Vi kommer att pynta festlokalen i en varm känsla och vi hoppas att folk ska komma hit och trivas så att man gärna stannar kvar, säger hon. Fotnot: Festlokalen tar emot 50 gäster och det är drop-in som gäller. Ingången sker via hotellet och loungedelen kommer att vara öppen 19:00–01:00 den 30 mars. Foto: Privat