Marknad 1
Wine Week Välkommen till Örebro Wine Week Text Jo
nas Källgren Foto Pressbild Fredag och lördag den 1-2 mars är det dags för Örebro Vinmässa, tidigare Cha teau Grand Cru, att slå upp portarna till Conventum Arena. Redan på måndag den 25 februari är det premiär för Örebro Wine Week. Örebro Wine Week är ett samarbete mellan lokala krögare, leverantörer, Örebro Vinmässa, Conventum och HKM Pub - lishing och innebär en vecka i vinets teck - en, där events och erbjudanden på både vin och mat avlöser varandra. För den som är nyfiken på vin, vill lära sig mer – eller bara vill äta och dricka gott – är det ett ypperligt tillfälle att ge sig ut i minglet. Under hashtaggen #orebrowineweek går det att följa arrangemanget i soc iala medier, och på orebrowineweek.se kommer det kontinuerligt att uppdateras med information om vilka rest auranger och krogar som medverkar i arrangemanget. Det är första året vinveckan anordnas, och arrangörerna har am bi tionen att det ska bli en bestående tradition. Scandic Grand Örebro är en av de medverkande restaurangerna och vi ringde upp Marie Malmberg, Inhouse Sale Manager, för att få veta lite om vad de 40 Marknad planerar att göra under veckan. – Vi kommer till exempel att jobba med pairings på vår sharefood-meny och våra viner och kommer att erbjuda specialpriser på detta måndag till torsdag. Det låter underbart! – Ja, och jag kan dessutom avslöja att vi under fredagen och lördagen kommer att ha ett specialerbjudande på en avsmakningsmeny med tre rätter parat med tre viner. Det enklaste är att titta hålla koll på vår Facebooksida för att se aktuella evenemang under veckan och hålla sig uppdaterad om vad som händer hos oss. Några andra som är en del av Örebro Wine Week är Saluhallen, där man an - ordnar eventet Vin på hallen den 2728 februari. Där kommer ett flertal leverantörer att medverka, och sälja smakprover till förmånliga priser. Även Per Fredne från Fine Deli medverkar och dukar upp en buffé med omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gård - ar runtom i Europa. På Örebro Vinmässa är man så klart väldigt glad över att nu i samarbete med lokala aktörer få till ett större samarbete med Vinmässan som juvelens krona. I år firar mässan 25 år och passar samtidigt på att byta namn från Chateau Grand Cru till Örebro Vin - mässa, ett mer passande namn då man numera arrangerar mässan på Con - ventum Arena. Pyrre Lindqvist är projektledare för Örebro Vinmässa. Hej Pyrre! Vad kan du berätta om ny - heterna på årets Örebro Vinmässa? – I år kommer vi att arbeta mer med kombinationen av mat och vin. Ett nytt inslag är bland annat Kockduellen, en tävling där lokala kockar i länet tävlar i matlagning och vinmatchning. Den har hållits i olika sammanhang tidigare år och vi är glada att kunna presentera den som en del av Örebro Vinmässa. Vi har lokala krögare som levererar mat och Niclas Toumela från Spin the Bottle kommer till mässan för att köra speedtastings med temat mat och dryck. Just kombinationen av mat och dryck tror jag kan bli fantastisk i år. Jag hörde något om en hamburgertävling? – Ja precis, på fredagen kommer vi att I år samarbetar vinmässan och Con ven - tum med Örebro Wine Week som på går samma vecka. Vad tycker du om det initiativet? – Det är ett väldigt positivt initiativ och vi hoppas på ett starkt startfält bland de medverkande restaurangerna i Örebro. Jag ser väldigt mycket fram emot att botanisera bland de olika ev - enten, oavsett om det är provningar eller temamiddagar. Örebro Wine Week kommer med andra ord att redan första året vara en angenäm upplevelse. Håll utkik efter mer info – och varför inte ta en extra liten sväng på stan den sista veckan i feb - ruari? arrangera en tävling för företaget eller kompisgänget, där vi utser den bästa hamburgaren med tillbehör i Örebro. Vad kan du berätta om årets utställare? – Bland de utställande företagen ser vi bland annat Sigva, Båstad Vinhandel, Vinia, Preuss International, Old Road & Friends, och givetvis många fler. Det blir ett starkt startfält även i år.