Smarrig toast som smakar bäst i skogen! 6 persone
r | Tillagningstid cirka 15 minuter Ingredienser: 12 st 600 g 2 dl 1 msk 3,5 dl toastbröd rökt sidfläsk crème fraiche dijonsenap riven västerbottenost flytande smör till smörgåsjärnet Gör så här: • • • • • • Blanda crème fraiche, dijonsenap och västerbottenost i en bunke. Skär det rökta sidfläsket i tunna skivor. Lägg ut toastbrödet på arbetsbänken och fördela ut västerbottencrèmen på samtliga, fördela sedan ut sidfläsket på hälften av brödskivorna. Lägg ihop brödskivorna, en av varje så att du får crèmen mot varandra och sidfläsket i mitten. Jägarmackan är redo för äventyr. Värm smörgåsjärnet på elden, tillsätt lite smör (flytande rekommenderas) i järnet och mackorna. Tillaga tills mackorna fått fin färg. Håll koll! Det kan gå fort i värmen. Lyxmiddag som går utmärkt att servera på muurikka! 6 personer | Tillagningstid cirka 60 minuter Ingredienser: 1,5 kg 1 kg 4 st 3 dl 2 msk 6 msk 6 st potatis filé från vilt (du kan även använda innanlår) gula lökar vispgrädde Colemans senapspulver strösocker äggulor persilja salt peppar • Gör så här: • • • • • • Skala potatisen samt skär ner dessa i ca 2 cm stora tärningar. Putsa och skär ner filén i ca 2,5 cm stora tärningar. Skala och skär löken i större tärningar. Vispa grädden lätt, tillsätt 1–2 msk senapspulver (efter smak) samt 3 msk strösocker och vispa allt lite till. Värm upp muurikkan till medeltemperatur och tillsätt olja, stek potatisen tills det är genomstekt och fått fin färg (gyllenbrun).Salta och peppra. För upp potatisen till kanten på muurikkan och tillsätt löken, bryn (stek) detta lätt tills den blivit mjuk och fått fin färg. Tillsätt 3 msk socker samt salt och peppar på löken. För löken till kanten och tillsätt olja om det behövs, stek köttet så att det får fin stek yta, salta och peppra. För bort muurikka från elden och servera Biff Rydberg med ingredienserna i rader var för sig med senapsgrädden och äggulan till. Garnera gärna med lite persilja. Perfekt som jaktmiddag serverad på muurikka! 6 personer | Tillagningstid cirka 60 minuter Ingredienser: 1,5 kg 4 st 4 st 1 kg 300 g 3 dl 4 cl 6 st potatis morötter rödlökar viltkött falukorv grädde whiskey ägg dijonsenap saltgurka rödbetor worcestershiresås persilja matolja salt peppar Gör så här: • • • • • • • • Skala potatisen och morötterna, samt skär ner dessa i ca 1 cm stora tärningar. Skär ner köttet och falukorven i ca 1,5 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken. Dela saltgurkan i fina klyftor, lägg sedan upp dem i en vacker skål. Lägg även upp rödbetor och dijonsenap. Värm upp muurikkan och tillsätt olja, stek potatisen och morötterna tills det fått fin färg (gyllenbrunt). Tillsätt köttet och korven, bryn (stek) detta lätt. Tillsätt löken under omrörning så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, peppar, worcestershiresås. Slå över grädden och låt koka under omrörning ca 1 min, tillsätt whiskeyn och låt koka till lagom konsistens på stuvningen. Lägg upp eller servera direkt från muurikkan, gärna med stekt ägg, dijonsenap, saltgurka och rödbetor. 71 JAGUAR KOCKEN