Vegetarisk folder 1
Majs- och sötpotatisbiff med avokadodressing, sal
sa och tortillabröd 10 PORTIONER 30 st Majs- och sötpotatisbiff med pumpakärnor, GoGreen 20 st tortillabröd 400 g sallad 300 g riven ost, t ex vitost eller mild hårdost Avokadodressing 400 g avokadokött 1 dl vatten 1,5 msk limesaft 1 tsk socker Tomatsalsa 600 g tomater 250 g honungsmelon utan skal 2 salladslökar 2 vitlöksklyftor 2 jalapenos 1 kruka koriander 2 msk olivolja 2 msk ljus öl 1 msk limejuice salt och svartpeppar Tomatsalsa Finhacka tomaterna till salsan. Låt dem ev. rinna av i ett durkslag. Finhacka melonen och löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriandern, även stjälkarna, men spar gärna några blad till garnering. Blanda allt. Häll över olja, öl och limejuice och smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt innan servering. Mixa alla ingredienser till avokadodressingen. Smaka av med salt. Ställ kallt innan servering. Värm biffarna enligt anvisning på förpackningen. Servera med tortillabröd, sallad, riven ost, salsa och dressing. Art nr: 141769 Majs- och sötpotatisbiff med pumpakärnor + Tips på variation Komplettera med paprikakryddade kycklingklubbor så får du två fullständiga rätter, en med kyckling och en helvegetarisk.