Cirkulera 1
CIRKULERA 1/14 PORTRÄTTET UUndn er Fa meFarm smek
s e ae ra fa ns h s här ehää en ka acite 50 000 o v f fan 5 000 korv rvar ii timmeen.mmen vari t n k pac teet ot m Elden är r en e idé Greger Johansson o tog med ssigg heme från n ett eet besök som hörhem a i s he den s r hemmaai den nya y salluha lehallen. Avf l sö i USAU . EEldenspr derprid en käännsla A allshanteringen en viiktig del is e i saluhallen B Bergslagsbodden och n. S prummet, här kallat Kretsloppshallen, är beläget mellan bageri opr op chh restaurang Säsong. DDeet är rent och fräscht –t ingen sötsur odör eller sps ill på golvet. Här fi finns informationssskyltar om blb a kretsloppeet, en led-sd kärm och whiteboard för att kunna ta emot studiebesök. en kurs för att lära om kretsloppet, det har jag haft med mig sedan dess. Innan hade jag inte ägnat en tanke åt återvinning. Hur har ditt miljötänk förändrats? – Ju äldre jag blivit desto mer medveten är jag och ju större samhällsansvar tar jag. En del i det är att bygga en miljövänlig saluhall, jag har ett intresse av att ge någonting tillbaka, inte minst till mina barn. Ödmjuka inför framtiden Greger har konstaterat att de yngre generationerna ställer allt högre krav. – Ser vi till 90-talisterna är det en generation som inte bara snackar, de bryr sig om jorden på allvar. De inser att om vi inte gör något så har vi ingen jord kvar. Det är ett paradigmskifte, menar han och fortsätter: – Min generation är dessvärre förstörd. Vi måste köpas med pant och andra incitament som ger vinning. De yngre generationer kan fostras, och där gör VafabMiljö en stor insats. Drygt 5 000 personer närvarade vid invigningen av saluhallen i fjol. – Det var en enorm bekräftelse och lycka förstås, ren eufori. Visserligen var vi helt slutkörda men det var ett kvitto på att vi svarat upp mot förväntningarna. Vi är ödmjuka inför framtiden och inser att vi måste fortsätta att jobba hårt med förbättringar och event för att förtjäna våra kunder. Visionen och målet är att på sikt bli ett Nordiskt matcentrum och därigenom locka till sig matturismen. Lagar du mat hemma? – Extremt sällan. Men jag måste erkänna att jag har blivit inspirerad av det här och de olika provningar som vi arrangerar. Jag och min fru har hittat maten som ett gemensamt intresse nu när våra barn blivit stora. TEXT: P A LENHOV FOTO: PIA NORDLANDER – Ser vi till 90-talisterna är det en generation som inte bara snackar, de bryr sig om jorden på allvar. De inser att om vi inte gör något så har vi ingen jord kvar. Det är ett paradigmskifte, menar Greger. 7