Kanalen 1
Åkersberga kanalen nr 5 • vecka 5 • tisdag 27 jan
uari • 2015 3 Gäller v5 • 26/1–1/2 Från vår Från vår manuella köttdisk manuella fi skdisk God mat till bra priser Matglädje varje dag. Du sparar 60 00 139 k /kg TRI TIP Ursprung USA. Rostbiffsvans av nöt. Från vår manuella köttdisk. Jfr pris 139:00/kg. Ord pris 199:00 /kg. Bouillabaisse st Paul Bouillabaisse st Paul är en gryta fylld med intensiva smaker från kryddor, grönsaker och havets läckerheter. Några av pärlorna som du hittar i rätten är blåmusslor, räkor, saffran, vitt vin och morot. Förstaklassig, mustig och himmelskt god! 5990 5990 /kg FLÄSKKOTLETT MED BEN Ursprung Sverige. Storpack. Av gris. I skivor. 65 k Från vår manuella delikatess Du sparar 5 0 00 /st KYCKLINGFILÉ Kronfågel. 1000 g. Fryst. Kyckling-, Minutfi lé. Max 2 köp/hushåll. 149 k Gilla oss på Facebook! /kg CHEVRÉ SOIGNON Frankrike. Getost av fransk getmjölk. Fetthalt 23%. Jfr pris 149:00/kg. Ord pris 199:00 /kg. /st RÄKOR MED SKAL Royal Greenland. 1 kg. Fryst. Stl 70/90. Ingredienser (4 portioner): 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 morot 1 selleristjälk 2 msk olivolja 1/2 tsk timjan 1 krm rosmarin 1 krm fänkålsfrön 1 lagerblad 3 persiljestjälkar 1 paket saffran (à 1/2 g) 500 g krossade tomater 3 dl torrt vitt vin 5 dl vatten 4 msk fi skfond 1 bit apelsinskal 600 g blandade fasta fi sksorter (t ex lax och sej) 300 g räkor med skal 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1 påse/nät blåmusslor (à 1 kg) Så här gör du: 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar. 2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i olivolja i en kastrull ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran och låt fräsa ytterligare ett par minuter. 3. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fi skfond och apelsinskal. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter. 4. Skär fi sken i bitar. Skala räkorna. Sila ner soppan i en ny kastrull. Koka upp, smaka av med salt och peppar. 5. Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev sjögräs. Kasta musslor som är trasiga eller öppna. 6. Lägg ner fi sken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fi sken är färdig. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma. Servera med hackad persilja och Rouille. Öppet alla dagar 7–22 Storängstorget 4, 184 30 Åkersberga • Tel 08 - 540 840 00 • Fax 08 - 540 840 90 kundkontakt.akersberga@kvantum.ica.se • ica.se/akersberga Grattis! Här handlar du i en Svanmärkt butik! Åkersberga 199 k TORSKRYGG Norska havet. Med skinn. MSC. Gadus Morhua. Jfr pris 199:00/kg. /kg 39 90 BLÅMUSSLOR Kattegatt. Vildfångade. MSC. Mytilus edulis. Jfr pris 39:90/kg. /st Anders