Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Svenska filmfavoriter
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Svensk jakt testar
Svensk Jakt Jägartips
Svensk Jakt Tjäderjakt
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Troféer
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Porträttet
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Rådjur
Svensk Jakt Från läsarna
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt oktober
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Domaine Wines presenterar VINTIPS till det vilda LA BESTIA GOVERNO FRÅN TOSCANA FINNS I DIN BUTIK Governo är en gammal toscansk metod att göra vin på. Man låter en del av vin druvorna sitta kvar på rankan och torka, och till sätter dessa i vinet senare, varpå en andra jäsning tar fart. KRYDDSTEKT VILT MED TIMJANSKY 8 personer 1 kg mört viltkött (exempelvis ryggbiff eller innanlår av dov, kron eller rådjur) Kryddblandning 1 msk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 2 msk trattkantareller, torkade och krossade Matolja till stekning 3 vitlöksklyftor, lätt krossade 100 g smör 1 msk matolja Salt och peppar Putsa köttet fritt från hinnor och senor, krydda köttet med timjan, rosmarin, torkad svamp, salt och peppar. Stek köttet på hög temperatur i lite matolja först, vänd köttet när det fått fin färg och lägg i hälften av smöret och vitlöken. Ös gärna köttet med fettet i pannan under stekningen. Avsluta köttet i ugn på 150 grader vid behov men oftast hinner det bli klart i pannan. Låt vila cirka tio minuter före servering. Timjansky 5 dl vilt-/kalvfond 1 st rödlök, grovt hackad 3 st vitlöksklyftor, krossade SVENSK JAKT Nr 10 2018 1 msk torkad timjan 2 dl rödvin Socker Balsamvinäger Smör Stek rödlöken och vitlöken tills de får rostad yta. Karamellisera lite socker i en kastrull och slå på rödvinet. Tillsätt timjan och fond, låt reducera tills den är klar. Smaka av med salt, socker, smör och eventuellt balsamvinäger. Sila och servera. Servera med kryddsmör, svamp och variation er na av rotselleri (recept på sida 126). Svamp 200–300 g färska kantareller Smör till stekning Salt Smörstek den färska svampen tills den fått fin färg. Smaka av med salt. De torkade druvorna ger vinet extra kraftig smak med inslag av chok lad, kryddor och mörka bär samt en lång, balanserad, mjuk avslutning. Passar till: Örtkryddad rådjurssadel serverad med en krämig potatis gratäng med mycket parmesan. eller varför inte: En bricka med kallskuret viltchark, lagrade hårdostar, kalamataoliver och vitlöksbröd. 99 kr LA BESTIA GOVERNO 2016 ROSSO TOSCANO Varunr 72526. 14% vol. WWW.DOMAINEWINES.SE Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkoholproblem. 127
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer