Buffé 1
RUB Rub är en kryddblandning – tänk torr marinad
– och är perfekt om du vill få mycket smak på kort tid. Det räcker att gnida in ruben några minuter innan köttet hamnar på grillen. Ger dessutom fi n färg på kött, fi sk, skaldjur och fågel. MARINAD Marinadens främsta uppgift är att möra och ge smak åt lite grövre, fetare kött som t ex högrev. Absorberande grönsaker som t ex champinjoner funkar också bra. Lägg allt i en plastpåse och tillsätt valfri marinad. Låt stå i kylen i minst en timme – helst över natten – innan du grillar. AMERICAN BBQ SAUCE American BBQ är smaker som vi har hämtat direkt från USA. Fungerar både som bordssås eller att pensla på som glaze under grillningen. Kan användas som smaksättare i såser och i gryträtter. GRILLOLJA Penslas på före och under grillningen och ger en förhöjd grillsmak. Passar till precis allt som hamnar på din grill. Magert kött och fi sk tjänar på att penslas med grillolja, men se till att grilla indirekt i den glödfria zonen så undviker du en eldsvåda. Använd gärna en rub innan oljan penslas på. SAUCE MIX En färdig kryddmix till gräddfi l, crème fraîche, matyoghurt eller smör. Du får en smaskig kall sås eller ett spännande kryddsmör på nolltid. GLAZE Ger en glansig yta och en knäckig karamelliserad smak. Penslas på rikligt fl era gånger i slutet av grillningen. Passar till allt som hamnar på grillen. Kan också användas som sås och smaksättare i andra rätter. facebook.com/santamariasverige Fler tips & recept på www.santamaria.se Lokala avvikelser kan förekomma