Buffé 1
Yes, we can! GRILLA PIZZAN Visst låter det avigt,
att lägga pizza på grillen. Men våga prova, det blir fantastiskt gott. Perfekt som förrätt i väntan på varmrätten eller som en hel middag. Det enda du behöver är en bra grill med rent galler. Bulla upp med pizzaparty ikväll. Av Liselotte Forslin Foto Jeanette Hägglund och Pepe Nilsson F örsta gången jag smakade grillad pizza var i New England för femton år sedan. Jag tyckte det var fantastiskt gott men gruvade mig för att ta tag i det själv. Trodde det skulle fastna, kleta och vara alldeles för jobbigt. Men när jag väl provade var det ingen konst alls. Det du behöver är ett rent grillgaller och långa grillverktyg som tång och spade. En termometer är bra för att hålla koll på värmen. Temperaturen bör ligga runt 225 till 250°C, alltså som i en vanlig ugn när man gör egen pizza. Det går fort att grilla pizza, men tiden kan variera beroende på grill, temperatur och hur mycket topping du har på. En bra tumregel är ändå att det går fortare än man tror, så det är bäst att vara på sin vakt och ha allt förberett. Prova någon av de här härliga pizzorna nästa gång det är dags att grilla. Eller bjud på pizzaparty, ställ fram skålar med ingredienser och låt var och en komponera sin egen pizza. FÖRBERED PIZZAGRILLEN – det här behöver du Klotgrill med lock och gärna termometer Olja Ströbröd av majs eller polentagryn Grilltång och -spade Sidobord att arbeta på En plåt att använda som arbetsyta 4 B U F F É 5 • 2013 5X PIZZARECEPT plus basrecept för tomatsås & deg