Buffé 1
PIZZA MED SALSICCIA, RÖDLÖK OCH OLIVER En riktig
middagspizza. Tänk på att äkta salsiccia är rå, så den måste bli helt genomstekt. FÖR 4 PERSONER 1 sats pizzadeg enligt recept 1 sats tomatsås enligt recept 2 mozzarella ( à 125 g) 4 salsicciakorvar (ca 300 g) 1 rödlök 12 körsbärstomater 1 dl gröna/svarta oliver av god kvalitet till grillen i sommar! Flytta ut pizzafesten färsk oregano till garnering ströbröd av majs/polenta flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Smula eller grovriv mozzarellan. Snitta korvarna och gröp ut innehållet och smula det. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. 2. Kavla ut degen till önskat antal pizzor. 3. Grilla pizzabottnarna på ena sidan enligt steg 1. 4. Vänd dem på plåten och bred över ett tunt lager tomatsås. 5. Fördela mozzarella, korvsmulor och rödlök över. Toppa med tomathalvor och oliver och fortsätt grilla enligt steg 2. 6. Salta och peppra och strö över lite färsk oregano vid servering. FÖR ALLA Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg. Kontrollera korven. Gör laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost. Kontrollera korven. Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarella med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera korven. Fri från ägg, men kontrollera korven. GRUNDRECEPT TOMATSÅS FÖR 4 PIZZOR 400 g krossade tomater 3 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 msk tomatpuré 1 msk hackad färsk oregano, eller 1 tsk torkad olja salt, nymalen svartpeppar ev socker GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och fi nhacka vitlök och lök. Fräs det i 3 msk olja utan att det tar färg. 2. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med under omrörning ca 1 minut. 3. Häll i tomater och oregano. Låt koka ihop utan lock till en tjock sås, 15–20 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och ev en nypa socker. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölk– protein och ägg. Medelhavets smaker på grillen B U F F É 5 • 2013 7