VÄRLDENS GODASTE WALLENBERGARE på älgkalvsfärs Po
rtioner: 4 personer Ingredienser: 6 skivor formfranska 500 g kalvfärs, gärna av älg 1 tsk salt nymald svartpeppar Gör så här: 1. Låt alla ingredienserna stå i kylen så länge som möjligt så är det mindre risk att smeten skär sig. Skär kanterna av formbrödet och kör dem i matberedaren med kniven till smulor. 2. Häll brödet i en djup tallrik. 3. Vispa 2 dl av grädden, ej för hårt, och ställ bunken i kylen. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Lägg i färsen i matberedaren tillsammans med saltet och några varv på pepparkvarnen. Kör n gå ra sekunder. Blanda i äggulorna ett i sänder och kör tills smeten bli iv t slät. Tillsätt de r tes erande 2 dl grädde lite i taget under tiden som m inen går. Kör t s smeten bli iv t slät. ask lättare att forma. Skölj händerna i kallt vatten och forma 8 biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda och vänd dem sedan försiktigt i det smulade brödet. Lägg en rejäl klick smör och häll i lite o a i en stekpanna. Stek 4 biffar i taget på medelhög värme. Biffarna behöver stekas 6-7 min tu er per sida. lj 10. Servera med hemgjort p to atismos, gröna ärter, skirat smör med persilja samt lingonsylt. ill Lägg över smeten i en bunke och blanda i den vispade grädden. Ställ smeten en stund i kylen så blir den 4 äggulor 4 dl vispgrädde (2 dl ska vispas) smör och olja till stekning På annsann.com finns flera av Anns recept – kika under fliken vilt. Recept av Ann Hansson. 116 JAGUARMAGASINET.SE