Jaguarkockens KANTARELLSOPPA Ingredienser 6 perso
ner Tillagningstid: Cirka 45 minuter • • • • • • • • • • • 1,5 l färska gula kantareller 5 bananschalottenlökar 4 msk svampfond 4 dl vitt vin 1,5 l vatten 3 dl grädde 3 dl mjölk 1 kruka färsk timjan smör olja salt och peppar Parmesanflarn • • • • 1 paket smördeg 2 ägg 1,5 dl riven parmesan cayennepeppar 3. 4. 5. 6. 7. 8. 1. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka schalottenlökarna. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Fräs kantarellerna i lite olja på medelhög värme i en ka ts r llu , när vätskan från kantarellerna försvunnit så tillsätter du löken och 2 msk smör. Stek detta tills löken är transparent, salta och peppra. Till äts t vinet, vattnet och fonden. Låt detta koka upp och koka i ca 15 min tills soppan börjar bli ganska tät. Till äts t grädden och m lk ytterligare ca 10 – 15 min. jö en och låt småkoka i Ta fram smördegen från frysen, vispa upp äggen med en gaffel och pensla jämnt över sm rö degen. Skär smördegen i ca 1 cm tjocka remsor som är ca 20 cm långa. Räkna med 2 remsor per person. Riv parmesanen, krydda smördegen med lite cayennepeppar och fördela s de an ut över sm rö degen. Vrid parmesanflarnen ett h la vt varv i vardera ända och lägg dessa s de an på ett bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 8 min. Servera soppan med några timjank i tv s ar som garnityr. Smaklig måltid! GÖR SÅ HÄR! JAGUARMAGASINET.SE 91