Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Medaljälgarna
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av kikarsikten
Svensk Jakt Inför valet
Svensk Jakt Rapphöns
Svensk Jakt Älgläget - län för län
Svensk Jakt Filmfavoriter
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Annorlunda jaktkonst
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Domaine Wines presenterar VINTIPS till det vilda NY SUPERTOSCANARE FRÅN ECOVISTA Vinet görs huvudsakligen av hand plockade ekologiska sangiovese-druvor och lagras på gamla fat av Limousin-ek. För att ge ett mjukare avslut används en del merlot. Ecovista är fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, fat, plommon, örter och choklad. 2016 var ett utmärkt år i Toscana och gav viner med intensiv doft och djup färg. MOUSSE AV ANDLEVER En krämig och god mousse, perfekt som drinktilltugg på en tunn brödskiva med en klick äppelgelé. Tänk på att ta ut levern från änderna direkt efter jakten. Lever ska inte hänga. Ca 200 g lever från and Smör till stekning 1 dl madeira eller portvin 1 msk pressad citron Salt och peppar 1 kvist färsk dragon, grovt hackad (eller 1 tsk torkad) 100 g smör, brynt 1 dl vispad grädde Bryn levern lätt i lite smör, den ska inte bli helt genomstekt. Häll i madeiran/portvinet och citronsaften, lägg i dragonen. Salta och peppra. Häll allt i en matberedare eller mixerskål och mixa. Bryn smöret i en kastrull tills det får nötig smak. Låt svalna en aning innan det brynta smöret hälls i mixerskålen. Mixa slätt. Vänd försiktigt ner 1 dl vispad grädde. Häll smeten i en form och kyl minst en timme tills moussen har rätt konsistens. SVENSK JAKT Nr 9 2018 Till servering: Servera på tunna skivor sur degsbröd, eller tunt knäckebröd. Gärna med en klick av något sött och syrligt, exempelvis äppelgelé, fikonmarmelad, päronkompott eller picklad rödlök. Några tunna stavar färskt äpple, till exempel Granny Smith, är också gott ovanpå. Prova gärna till: Pappardelle-pasta med en kraftig, örtig tomatsås och kryddiga älgfärs-köttbullar. 109 kr FYND! DVPE 2018-04 BOXTOPPEN 2018-02 CORTE DALL’ ECOVISTA TOSCANA 2016 Varunr 74059. 13,5% vol. Beställ i din butik eller på systembolaget.se WWW.DOMAINEWINES.SE Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet. 127 BESTÄLL I DIN BUTIK ELLER PÅ SYSTEMBOLAGET.SE
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer