Cirkulera Ledaren Förbundsdirektör Carina Färm har
ordet
Cirkulera Är du redo att ställa om?
Cirkulera För miljön – i tiden
Cirkulera Flytande biogas
Cirkulera Returpapper
Cirkulera Lets talk Rubbish
Cirkulera Inred miljövänligt
Cirkulera Kontakten är viktigast
Cirkulera Tips inför vintern
Cirkulera Vad händer sen?
Cirkulera Receptet RECEPT Cajunkrydda • 1 msk vitl
ökspulver • 1 msk lökpulver • 2 tsk mald vitpeppar • 2 tsk mald svartpeppar • 1 ½ tsk cayennepeppar • 2 tsk timjan • ½ tsk oregano • 1 krm spiskummin • 1 krm basilika Fejk-anka från Louisiana Sconesdeg • 4,5 dl vetemjöl • 3 tsk bakpulver • 1 tsk cajunkrydda • 125 g växtbaserat margarin • 1,5 dl havregrädde Fyllning • 300-400 g sojabitar • 1 msk vegetabilisk olja • 1 msk vetemjöl • 30 g mjölkfritt margarin • 50-100 g hackad vegobacon • ½ hackad röd paprika • 1 dl havregrädde • 3 finhackade salladslökar • 1 tsk smoked paprika • Havregrädde till glasering GÖR SÅ HÄR Cajunkryddan: Börja med att blanda ihop cajunkryddan. Blanda bara ihop alla ingredienser i en skål. Sconesdegen: Gör sedan sconesdegen. Blanda de torra ingredienserna först, tillsätt sedan det växtbaserade margarinet och finfördela med fingertopparna. När smöret inte klumpar sig längre, tillsätt havregrädden och linda in degen i folie, lägg den svalt i 30 minuter. Fyllningen: Hetta upp oljan i stekpanna. Stek sojabitarna och vegobacon så de får en fin yta. Tillsätt grönsakerna och stek med någon minut. 20 Nästan färdiga! Nu ska du kavla ut sconesdegen så att den blir ca 1 cm tjock. Ta ett glas eller en pepparkaksform och ta ut ca 15-20 scones a 5 cm i diameter. Häll i fyllningen i en ugnsfast form, lägg scones omlott ovanpå fyllningen och pensla med havregrädde. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter eller till dess att sconesdegen har fått fin färg. Smaklig måltid! CIRKULERA #2 2021 En helt växtbaserad version av en 80-talspaj som ursprungligen hade både anka, bacon, grädde och smör i sig. Som ett lock på pajen cirklas cajunkryddad sconesdeg. Med den här rätten blir du både mätt och belåten. Servera den gärna med en riktigt krispig sallad! Börja med Cajunkryddan – den ska användas i både deg och fyllning. Ha i mjölet och blanda med det andra. Tillsätt havregrädden, en lite cajunkrydda och smoked paprika. Låt puttra upp och salta efter behag. RECEPT ANDERS ERICSSON ARBETSLEDARE FÖR KOMMUNIKATION PÅ VAFABMILJÖ FOTO: ANDERS ERICSSON
Cirkulera Kryss & tävling
Cirkulera Mobila Återbruket Turlista Tips om matav
fallspåsen
Cirkulera Återbrukens öppettider