Shoottoeat MIN JAKT är jag med i en viltvårdsföre
ning, där bedrivs viltvård. vi har en hel del predatorjakt, mest räv. Testa Andrés gräddsås Med en profil som handlar om att bara skjuta det som de äter är frågan om det egna matlagningsintresset inte så otippad. – Hos mig är det Ann-Sofie som lagar maten, säger Nicklas och småskrattar. – Hos oss är det jag, konstaterar André och erättar att han experimenterar rätt kraftigt i köket. Att följa eller skapa recept är inte hans tekopp. – Ingen rätt blir någonsin densamma. Men älgstek med ugnsrostad potatis och en god gräddsås är något vi gärna äter. André lämnar sina bästa tips för en riktigt god gräddsås: – Först tar du stekskyn från steken. Sen ganska mycket äkta smör som du värmer tills det blir gyllenbrunt. Red med lite mjöl, beroende på hur tjock du vill ha såsen. Sen häller du på skyn och vispar ner den i smör- och mjölblandningen. På med grädde, lite salt, peppar, riven västerbottenost och lite lingonsylt på det! TEXT: Tina Hjorth Svensson FOTO: Shoottoeat Marlin 1895 G. Pris fr. 9.995:Ingen rätt blir någonsin densamma JAGUARMAGASINET.SE 75