jaguarkocken grillspecial Ceasarsallad med surdeg
skrutonger Du behöver: 2 romansallad huvud 1 dl majonnäs 4 sardeller 1 vitlöksklyfta 2 dl riven parmesan 1 tsk dijonsenap 2 msk citronsaft 3 skivor surdegsbröd Olivolja Salt och peppar Instruktioner: • • Sätt igång ugnen på 175 grader. Skär brödet i 1,5 x 1,5 cm stora tärningar, fördela ut dessa på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med lite olivolja. Tillsätt salt och peppar, baka i ca 10 min tills det fått färg. Dela salladshuvudena på längden, och strimla upp i 1 cm breda strimlor. Skölj i kallt vatten. • Blanda majonnäsen, dijonsenapen och citronsaften i en bunke alt. i en matberedare. Tillsätt 1 dl riven parmesan, pressa ner vitlöksklyftan samt finhacka och blanda ner sardellerna i ceasardressingen. • Blanda dressingen med salladen, lägg upp i en skål/fat och toppa med resterande av parmesanen och sedan krutongerna. • ca 20 min 6 pers Färskpotatissallad Du behöver: 1 kg färskpotatis (små kulpotatis) 1 knippe salladslök 1 knippe rädisor 2 rödlökar 2 dl kapris 1 dl skuren gräslök 1 dl strimlad persilja Grov cidervinäger senap ½ dl matolja ½ dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger Salt och peppar Instruktioner: • Potatissalladen är lika god lätt tempererad när du just kokat potatisen som när den har blandats och dragit över natten. ca 40 min 6 pers Skölj och koka potatisen i välsaltat vatten ca 20 min tills potatisen är klar. Häll av vattnet och låt stå och ånga av, dela potatisarna på hälften. Skala och strimla rödlökarna, skölj och skär salladslöken i små ringar. Skölj rädisorna och dela i 4 delar, blanda allt tillsammans med potatisen och tillsätt kaprisen. • • • Vispa matoljan, olivoljan och vinägern i en bunke. Skär gräslöken och strimla persiljan. Blanda potatisen och senapsvinägretten, smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner gräslöken och persiljan. 92