Nolltretton 1
KROGPROFILEN OG Fira S:t Patricks day på Konsert
& Kongress den 16/3. Lifvens ackompanjerade av Willys Pegleg spelar och det serveras irländsk buffé. Rockkväll på The Crypt med Märvel och La Fleur Fatale den 17 mars. Dessutom är komikern Ben Kersley på plats och agerar konferencier. Gillar du banjo? På Palatset arrangeras den tredje upplagan av The Banjo Show den 3/3. Spelar gör Grass Tank, Trailerpark Idlers och Rum diet. Ett av de ställen som arrangerar pubquiz i stan är Ågatan Bar. Varje onsdagkväll är det frågesport med musik i fokus. Dags för lite folkmusik på L´Orient den 1 mars. Filidurgubbe och Strängar & Rör står för musiken. PABLO SKAPAR HÄRLIG STÄMNING PÅ Cabo Mexican Text & Foto: Kristian Andersson Pablo Varas hamnade i Linköping när hans vänner studerade på universitetet. Han började spela fotboll och fick anställning på Ågatan Bar. Senare flyttade han till Göteborg, ansvarade för Stora Teaterns uteservering, men så fick han ett samtal och återvände till Linköping. Idag är han barchef på Cabo Mexican. Pablo, som kommer från Götene, har alltid älskat fotboll och när han efter en kort jobbsejour i Oslo hamnade i Linköping började han spela i BK Kenty och senare i Linköping City. Det var så han lärde känna Tuncay Yüksel. - Tuncay ordnade jobb åt mig på Ågatan Bar som han driver och så hamnade jag i krogbranschen. Först plockade jag glas och diskade, men fick sedan testa att stå i baren, något jag tyckte var grymt roligt, säger Pablo och fortsätter; - Efter fyra år ville jag testa något nytt, så jag flyttade till Göteborg. Där arbetade jag som bartender och blev baransvarig på Stora Teaterns uteservering, vilket gav mig mycket erfarenhet. I slutet av sommaren fick Pablo ett telefonsamtal från sin vän och tidigare chef, Tuncay, som förklarade att han tillsammans med Frida Åhman skulle öppna Cabo Mexican, en ny restaurang i Linköping och att de ville anställa honom som bartender. - Jag blev glad att de tänkte på mig och bestämde mig för att flytta tillbaka. Tuncay har alltid ställt upp för mig, så det här var ett sätt för mig att göra detsamma för honom, förklarar Pablo. - Jag började i oktober som bartender men är idag barchef, vilket jag både uppskattar och tycker är oerhört kul. 46 NOLLTRETTON Cabo Mexican, säger Pablo, är en avslappnad restaurang med härlig musik och mysig miljö. Maten beskrivs som ”mexican fusion” med tapasinspiration. - Maten är oerhört god och vi märker att våra gäster tycker om konceptet samt att testa våra cocktails, tequilas och mezcal. Vi erbjuder en annorlunda upplevelse. Vad är roligast med ditt jobb? - Jag älskar att se våra gäster trivas, slappna av, skratta och glädjas av maten och upplevelsen. Och så gillar jag den spanska musiken som spelas. Den höjer stämningen och får alla på bra humör, både personal och gäster, avslutar han. FAKTA Pablo Varas Ålder: 30 år Bor: Linköping Gör: Barchef på Cabo Mexican. Intressen: Fotboll, umgås med vänner och familj. Vill resa: Kuba En partyhöjande upplevelse hos Shotluckan Fredagen den 23 februari öppnar Shotluckan i Linköping. Det är ett annorlunda men kreativt festkoncept som skiljer sig ur mängden. Niklas Stach, driftansvarig och delägande VD, berättar mer. - Shotluckan är etablerat i Halmstad, Lund och Uppsala. Vi är fyra kompisar som driver konceptet i Linköping. Kim, Johan, Michael och jag. Nu är det Linköpings tur att bekanta sig med Sveriges bästa mellanfest, säger han och fortsätter; - Vi lägger fokus på att erbjuda gästerna en upplevelse utöver det vanliga som inkluderar olika shots och liveshower. Till exempel med eld, olika teman och historier. Våra bartenders är sociala och bjuder på sig själva genom att bland annat showa, klä ut sig och skådespela mellan servering av shots med olika kuriosa och smaker. De är heller inte så starka - de är mer av en upplevelse än ett ”järn”. Alla är välkomna in till Shotluckan för att få en redig energiboost innan festandet fortsätter på någon av stans krogar eller nattklubbar. - I regel stannar de flesta hos oss en stund för att sedan dra vidare. Men det är lite så vi jobbar. Man kommer in till oss för att få något alldeles extra och tagga igång inför kvällen, förklarar Niklas och fortsätter; - Vi har mängder av shots och egenproducerade likörer, men vi serverar även öl, vin och alkoholfria alternativ. Önskar man erbjuder vi också mat, Hawaiian Poké Bowls, som blivit populärt. Vill man testa något helt nytt på stans grymmaste förfestställe ska man besöka Shotluckan, avslutar han. (KA) Foto: Kristian Andersson & Shotluckan