Nöjesnytt Jönköping 1
Nöjesnytt Jönköping PÅ KROGEN
Nöjesnytt Jönköping TREND
Nöjesnytt Jönköping RESTAURANG- OCH CAFÉGUIDE
Nöjesnytt Jönköping STUDENTLIV
Nöjesnytt Jönköping TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Jönköping NOTISER
SEASIDE en 16 april öppnade Seaside längst ut på
piren i Jönköping. En nyrenoverad restaurang som har totalt 300 sittplatser, en 250 m2 stor uteservering och bar både inne och ute. Uteserveringen är byggd med en stor markis som går att dra över och infravärme gör att man kommer att kunna sitta på terrassen till långt in på kvällarna. D Restaurangen har öppet från kl. 11 varje dag och på lunchtid mellan 11-14.30 serveras grillbuffé måndag – fredag. På kvällstid satsas det på nöje och det blir det livemusik eller dj. Ägaren Kerim Azizsson räknar med att hålla restaurangen öppen fram till 30 september. I menyn på Seaside finns det flera fisk- och skaldjursrätter, kött, pasta, plankstek och vegetariska alternativ. Restaurangchefen Stefan Björk berättar att det är få förunnat att ha en sådan skicklig kock som de har och poängterar att maten är väldigt god och kreativt serverad. À la carte menyn tillagas i modern tappning med en del ovanliga ingredienser. Vad sägs om Pasta black & white tillagad med bläckfiskbläck? Stefan började i restaurangbranschen som 17-åring och har efter det prövat på det mesta, bland annat jobb som servitör, dj, vakt och bartender. Han ser sig själv som en medarbetare och en person som ska se till så att allt fungerar som det ska på restaurangen. Stefan berättar att maten på Seaside är av mycket hög kvalitet och de använder en hel del närproducerade råvaror. Frukt och grönsaker köper de från Rudenstams i Huskvarna och fisk och skaldjur beställer de i stor utsträckning från Carléns fisk i Habo. I menyn på Seaside finns det till rätterna också ett passande förslag på vin som kan vara värt att pröva om man gärna dricker vin till maten. Ägaren Kerim har lång erfarenhet från branschen och driver sedan tidigare restaurang, bar och pizzeria i Habo. Kerim föddes i Turkiet, flyttade till Jönköping 1986 och öppnade samma år en pizzeria i Huskvarna. Sedan -96 driver han tillsammans med sin bror Habo kök & bar och 95:an och efter det har det rullat på. Nu vill han pröva något nytt och under de sista månaderna har han arbetat mycket med förberedelserna på piren. Han köpte upp Saltkråkans gamla lokaler förra sommaren och har sedan dess byggt om och renoverat lokalerna. Namnet Seaside var det en stamkund i Habo som kom på och Kerim är mycket stolt över restaurangen, speciellt över det exklusiva restaurangköket som är fullt utrustat. Han tycker maten är viktig och han och hans medarbetare har många års erfarenhet från branschen. Kerim ser fram emot första sommaren på piren och i väntan på gästerna njuter han av Vätterutsikten. På restaurangens hemsida www.restaurangseaside.se kan man läsa menyn och öppettider. ■ TEXT & FOTO: ÉLINA JOHANSSON – MARTIS HÅRDESIGN BY ANNA FIRAR ETT ÅR I JÖNKÖPING E tt frisörbesök ska vara avslappnande, kul och något man längtar efter. Inte ett rutinbesök som du gör hos tandläkaren. Det menar Anna Granstrand, ägare till salongen Hårdesign by Anna som nu firar ett år som salong i Jönköping. Jag möts av en pigg och glad Anna Granstrand tidigt en regnig fredagsmorgon. Den första kunden är redan färdigklippt innan vi ens har hunnit sätta oss ner och prata. Medan jag antecknar passar hon på att kontrollera att håret är jämnt på kunden som klippts av salongens elev. Samtidigt som Anna jobbar på salongen arbetar hon också med att examinera nya frisörer. –Oavsett om du är elev eller varit frisör i många år som jag, tycker jag att det viktigaste är att vara hungrig på utmaningar och att vilja utvecklas. Då blir du en bra frisör, säger Anna Granstrand. Att vilja utvecklas är något av ett mantra på Hårdesign by Anna. Det handlar inte bara om att vara uppdaterad med de senaste trenderna inom hår utan också kompetensutveckla personalen, vara med på evenemang och synas utåt och inte minst våga utsätta sig för det man är osäker på. Vi gillar utmaningar och för oss handlar det hela tiden om att ligga steget före kunden för att kunna ge tips och goda råd. –Vi har alla slags kunder, unga som gamla, män som kvinnor, trendiga som traditionella. Det är variationen som är det roliga med vårat yrke. Anna Granstrand gillar vackra saker. Den gamla, ljusa lokalen är vacker i sig med stora fönster ut mot Kanalgatan och inne i salongen som även fungerar som ett galleri hänger fina tavlor på väggarna. Över lag är det en avslappnad stämning i salongen och för den som vill komma ner i varv ännu mer finns möjligheten att få huvudmassage med hårinpackning vid schamponeringen. – Kommer man hit ska man kunna stressa av i en vacker miljö och lugn atmosfär. Din tid som kund är viktig för oss och vi vill att du ska känna dig väl behandlad. Tidigare i våras vann Hårdesign by Anna priset som årets nykomling 2011, något både personalen och Anna är väldigt stolta över. Samtidigt firar de ett år som salong och det kommer firas med ett stort mingelkalas med underhållning och utlottning av fina produkter fredagen den 11 maj. – Att vinna Årets nykomling har gett oss ett kvitto på att vi har en kundkrets som litar på oss och det känns väldigt tillfredställande. Det har tagit tid att bygga upp ett eget varumärke men det har gått bättre än väntat och därför vill vi fira stort. All information hittar du på vår Facebooksida och självklart är alla välkomna, både gamla och nya kunder, säger Anna och ger mig ett entusiastiskt leende. ■ TEXT & FOTO: JULIA RENLI
Nöjesnytt Jönköping RECENSIONER
Nöjesnytt Jönköping SERIER