Tillsammans i Mälardalen 1
Tillsammans i Mälardalen Sida 2
Tillsammans i Mälardalen Sida 3
Tillsammans i Mälardalen Sida 4
Tillsammans i Mälardalen Sida 5 ZaraHs 5 snacKs ti
ll rEsan Rotfrukstchips – lyxvarianten Hyvla morötter, potatis och sötpotatis i tunna skivor, ringla över lite olivolja och strö lite salt på (gärna även peppar och annan krydda). Torka i mitten av ugnen på cirka 50 grader i 10 timmar. Öppna ugnsluckan varannan timme och släpp ut den varma fuktiga luften. Fruktchips Torka tunt skivade bananer, päron och äpplen i ugnen på 50 grader i 10 timmar. Öppna ugnsluckan varannan timme och släpp ut den varma fuktiga luften. Torkade äppelchips Skiva äpplen tunt med hyvel, strö över kardemumma eller kanel och torka över natt i ugnen på 50-70 grader. Solrossnacks Lägg naturella solrosfrön i en varm teflonpanna och rosta tills de fått en lätt färg. Tillsätt en matsked soya och en matsked vatten, värm tills vätskan sugits upp. Chillinötter Blanda olika nötter och rosta dem i en torr teflonpanna. Tillsätt chilikryddor, salt och eventuellt lite honung. Läs mer på: www.kostkoll.se ZaraH ÖBErG Ålder: 30 år Bor: I liten etta i Eskilstuna. Familj: Alla världens barn. Gör: Driver företagen Kostkoll och Pigga Barn, som riktar in sig på det växande samhälls- problemet med barns ohälsa och introducerar hjälp som fungerar. Har även Pr-företaget Magenta och håller föredrag och kurser i kost och hälsa. Skriver också artiklar och kröni- kor i en lång rad tidningar. Utbildningar: Bland annat hälsopedagog, kostrådgivare, holistisk medicin, energimedicin, programledare och ledarcoach. reser med: ”Oftast far jag runt i min lilla rosa bil. Men jag åker också gärna tåg. Problemet för mig med att åka tåg är att jag inte vill att någon ska höra mina telefonsamtal, annars skulle jag ta tåget ännu oftare”. 5 FOTO: FrEDrIK HJErLINg ZaraHs 5 snacKs till rEsan Rotfrukstchips – lyxvarianten Hyvla morötter, potatis och sötpotatis i tunna skivor, ringla över lite olivolja och strö lite salt på (gärna även peppar och annan krydda). Torka i mitten av ugnen på cirka 50 grader i 10 timmar. Öppna ugnsluckan varannan timme och släpp ut den varma fuktiga luften. Fruktchips Torka tunt skivade bananer, päron och äpplen i ugnen på 50 grader i 10 timmar. Öppna ugnsluckan varannan timme och släpp ut den varma fuktiga luften. Torkade äppelchips Skiva äpplen tunt med hyvel, strö över kardemumma eller kanel och torka över natt i ugnen på 50-70 grader. Solrossnacks Lägg naturella solrosfrön i en varm teflonpanna och rosta tills de fått en lätt färg. Tillsätt en matsked soya och en matsked vatten, värm tills vätskan sugits upp. Chillinötter Blanda olika nötter och rosta dem i en torr teflonpanna. Tillsätt chilikryddor, salt och eventuellt lite honung. Läs mer på: www.kostkoll.se ZaraH ÖBErG Ålder: 30 år Bor: I liten etta i Eskilstuna. Familj: Alla världens barn. Gör: Driver företagen Kostkoll och Pigga Barn, som riktar in sig på det växande samhälls- problemet med barns ohälsa och introducerar hjälp som fungerar. Har även Pr-företaget Magenta och håller föredrag och kurser i kost och hälsa. Skriver också artiklar och kröni- kor i en lång rad tidningar. Utbildningar: Bland annat hälsopedagog, kostrådgivare, holistisk medicin, energimedicin, programledare och ledarcoach. reser med: ”Oftast far jag runt i min lilla rosa bil. Men jag åker också gärna tåg. Problemet för mig med att åka tåg är att jag inte vill att någon ska höra mina telefonsamtal, annars skulle jag ta tåget ännu oftare”. 5 FOTO: FrEDrIK HJErLINg
Tillsammans i Mälardalen Sida 6
Tillsammans i Mälardalen Sida 7
Tillsammans i Mälardalen Sida 8
Tillsammans i Mälardalen Sida 9
Tillsammans i Mälardalen Sida 10
Tillsammans i Mälardalen Sida 11
Tillsammans i Mälardalen Sida 12
Tillsammans i Mälardalen Sida 13
Tillsammans i Mälardalen Sida 14
Tillsammans i Mälardalen Sida 15
Tillsammans i Mälardalen Sida 16