Buffé 1
NÖTMARÄNGRULLE MED RÖDA VINBÄR Vi byter ut mandar
inerna i en klassisk budapeststubbe mot sötsyrliga röda vinbär. Mycket godare – och vackrare! GER 10 BITAR 1 ½ dl hasselnötsmjöl ½ dl majsstärkelse 1 + 1 dl strösocker 4 äggvitor FYLLNING 4 dl vispgrädde 200 g mörk blockchoklad 125 g röda vinbär florsocker och röda vinbär på stjälk till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en bunke. 3. Vispa äggvitorna till vitt skum med elvisp i en ren bunke. 4. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. 5. Blanda försiktigt ner hasselnötsmjölblandningen. Bred ut smeten, ca 30 x 40 cm, på en bakpappersklädd plåt (eller spritsa till ca 16 längder med spritspåse med stor tyll). 6. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna. 7. Stjälp försiktigt över bottnen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperet som varit i ugnen. 8. Vispa grädden. Riv 100 g av chokladen grovt och blanda i grädden. 9. Repa och rör ner vinbären i chokladgrädden. Bred fyllningen över bottnen och rulla ihop. 10. Smält resten av chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Sikta över fl orsocker och ringla över chokladen. Garnera med resten av vinbären. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och choklad. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad. Innehåller ägg. Syrliga bär & söt maräng Plocka själv! Flera gårdar erbjuder självplock av bär. Sök på: Lantmat.se. Välj »Våra gårdar« och sedan »Självplock«. Barframjandet.se. Välj »Lokala bärodlare«. Gardsnara.se. Skriv »självplock« i sökrutan. Variera med andra bär, som björnbär och blåbär B U F F É 6– 7 • 2015 43