Nöjesnytt Helsingborg 1
Den 21 mars erbjuder kockar över hela världen en
specialkomponerad fr ansk meny till sina restaurangbesökare. A nledningen är det internationella gastronomiska Goût de France eller Good France. Ett evenemang som det franska utrikesdepartementet och stjärnkocken Alain Ducasse är initiativtagare till. Allt detta för att hylla den franska gastronomin och levnadskonsten. I år har den franska kokkonsten inspirerat 17 restauranger runt om i Sverige att delta. En av dem är La Petite i Helsingborg. Vi träffade kökschefen Jonas Hartwig för att få veta lite mer. Vad betyder Goût de France för er? – Det var ju där det började, den moderna gastronomin. Det är vår inspiration i mycket av det vi gör. Hur kommer ni att fi ra denna franska matfest? – Vi kommer att servera en sjurätters meny med klassiska smaker och naturligtvis goda drycker till. Vad är viktigt att tänka på när man komponerar en sådan meny? – Det ska vara tydliga smaker i varje enskild rätt, men det är lika viktigt att menyn hänger ihop. Vad kan gästerna förvänta sig? – Vi vill att gästerna ska koppla av för en kväll, glömma att det är en måndag och fi ra den franska gastronomin med oss. Det är ett ypperligt tillfälle att börja påskledigheten med att äta en riktigt god brakmiddag. FOTO: PRESSBILD 44 | nöjesnytt