Nöjesnytt Växjö 1
Nöjesnytt Växjö Fiddes Nattbok
Många spår att Växjö Lakers påläggskalv Dennis Ra
smussen är redo att slå igenom på allvar och föra sitt lag till första slutspelet i historien. Själv säger talangen att han känner sig bättre än någonsin – bland annat tack vare förbättrade kostvanor. Men det tillskriver han inte sina färdigheter i köket. – Matlagning är inte riktigt min grej, säger han och skrattar. av min lagkamrat och barndomskompis Niclas Lundgren. Jag drack inte kaffe innan men han tjatade hål i huvudet på mig om det, så nu dricker jag någon kopp om dagen. Välkomnandet skvallrar mycket om Dennis Rasmussen. 23V åringen med rötterna i Västerås, som nu förbereder sig inför sin tredje säsong i Växjö Lakers, är vänligheten själv. Med ett ständigt leende på läpparna är det svårt att inte smittas av glädjen. Men välkomnandet skvallrar också om Dennis Rasmussens färdigheter i köket. Eller rättare sagt bristen på dem. Han har ingen koll på kaffemaskinen och matlagningen är något han pikas för i laget. – Att laga mat är inte min starkaste sida. Jag får skylla lite på min pappa. När jag var mindre så bodde jag mestadels själv med min pappa medan min lillebror bodde med mamma. Pappa är inte heller så bra på att laga mat så det blev att vi åt ute mycket och det har gjort att jag aldrig riktigt lärt mig att laga mat. Sedan handlar det väl om att man är bekväm också, men grabbarna i laget brukar skoja med mig om att jag inte kan laga mat. Jag kan laga enklare rätter, som sallader och tacos, men det blir väldigt mycket mat ute, säger han. – Hade det rätta intresset funnits så hade jag nog lärt mig. Jag tycker ju att hemlagat är det absolut godaste när man väl får det, men ändå har jag inte lärt mig. Det är konstigt. Grabbarna i laget brukar reta mig när vi är ute och äter eftersom jag alltid beställer samma sak. För mig handlar mycket om rutiner. Jag äter det som jag vet är gott och bryr mig inte så mycket om variation. Det är väl lite samma sak med matlagningen, jag gör det jag kan och vill men inte mer än så. ill ni ha kaffe?, frågar Dennis Rasmussen när vi kliver in i hans kök. Alltså, jag vet inte hur den här kaffemaskinen fungerar, men ni kanske kan hjälpa mig? Jag har fått den Under Växjö Lakers uppstartsläger inför säsongen var spelartruppen ute i skogen och tältade. Då hamnade Dennis Rasmussen ironiskt nog i gruppen som skulle ordna maten. – Jag sade till grabbarna att om vår grupp får matlagningen så kan jag inte bidra med så mycket. Men jag gjorde faktiskt en del. Eller ja, det var väl David Åslin som sa vad jag skulle göra och sedan gjorde jag det. till en viktig spelare i laget och började också leverera poäng under andra halvan av vintern. Ifjol, under hans andra säsong i laget, tog han en större roll, blev en av lagets ledande spelare och fick också flera chanser i landslaget. En förklaring till framgångarna menar Dennis är hans förbättGRABBARNA TYCKTE MATEN VAR GOD. DET VAR NÅGON FORM AV KORV STROGANOFF OCH PULVERMOS, SÅ JAG KANSKE FÅR TESTA ATT GÖRA DET HEMMANÅGON GÅNG. Eftersom det blir en hel del mat ute för Dennis Rasmussen så har han koll på restaurangutbudet i Växjö, men trots tre år i staden så hävdar han att Växjö inte rår på hemstaden Västerås vad gällande valmöjligheterna. – Det finns mycket som är bra med Växjö och jag trivs verkligen jättebra i staden, men restaurangutbudet är faktiskt bättre i Västerås. Det finns en del att välja mellan i Växjö men man har mer att välja på i Västerås. I Växjö kan det vara svårt att hitta husmanskost på kvällarna så det blir ofta någon sallad eller liknande. Dennis Rasmussen har en karriär och utvecklingskurva som pekar rakt uppåt. Första säsongen i Växjö Lakers växte centern ut rade kostvanor. Trots att det blir lite mat lagad i hans eget kök så har han skaffat sig tydligare matrutiner och äter mer än han gjorde innan. – Jag tycker att jag tänker på kosten väldigt mycket. Jag känner också att jag lär mig mer och mer. Vår fystränare Nicklas Rahm gör ett jättebra jobb med att få oss spelare att förstå vikten av bra kost och hur vi ska äta för att kunna prestera som bäst. Jag trodde att jag kunde mycket om mat när jag kom till Växjö men nu har jag lärt mig mycket mer. Framförallt så äter jag mer nu än jag gjorde innan. Förr var det tre mål mat om dagen men det är för lite för oss som tränar så mycket. Nu fyller jag upp med fler mellanmål och äter åtminstone sex gånger om dagen, säger Dennis. – Jag tycker att det märks på isen också. Det är naturligtvis kombinerat med att man tränar bättre, blir äldre, starkare, snabbare och mer uthållig, men jag tror absolut att kosten spelar in också. Hockeyspelare på elitnivå har en hög förbränning och behöver tillskott av mycket energi för att orka med träningsmängden. – Jag fungerar så att ju mer jag äter, desto hungrigare blir jag. Det är som att magen ställer in sig på att den ska få mat var tredje timme. Jag är hungrig mest hela tiden. Sedan är man väl som alla andra, man äter något onyttigt ibland också. Det gör nog alla. Men man försöker ändå tänka på vad man stoppar i sig. Allt som man stoppar i sig gör skillnad i hur man presterar på träningar och matcher. Sedan jag kom till Växjö har jag förstått
Nöjesnytt Växjö Trend
Nöjesnytt Växjö Studentliv
Nöjesnytt Växjö Notiser
Nöjesnytt Växjö Digilistan
Nöjesnytt Växjö Serier