SEE 1
16 ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SEE
HÅLLBARHETSVECKA ANNONS Mer lokal mat på tallriken – kunskapsdag om lokal matproduktion Torsdag 22 september 2022, 13.00–16.30. Umeå Folkets hus och digitalt via projekt MatSams Facebooksida. Vi pratar om den lokala maten ur alla perspektiv – från hållbarhet och beredskap till nöje och som reseanledning. Målet är att synliggöra goda exempel och utmaningar som ligger framför oss för att Umeåregionen och Västerbotten ska kunna öka den lokala livsmedelsproduktionen. Eftermiddagen vänder sig till dig som arbetar med mat och livsmedel inom privat och offentlig sektor, arbetar med näringslivsfrågor och eller är politiker. Andra intresserade hälsas också välkomna. Begränsat antal: 30 platser. Ur programmet: Hållbarhetsaspekter på lokal mat, Annelie Grip Hansson, Länsstyrelsen Västerbotten Mat ur ett beredskapsperspektiv, Mats Johansson, Livsmedelsverket Mat som reseanledning och socialt perspektiv, Kajsa Åberg, Region Västerbotten Mer lokal mat i handeln, offentliga kök, restauranger och kaféer – hur ska det gå till? Anmäl deltagande senast måndag 19 september till anki.berg@vannas.se. Arrangörer: Projekt MatSam – Nordmaling, Umeå och Vännäs kommuner Umeå kommuns landsbygdsutvecklingsråd • Hushållningssällskapet Norrbotten– Västerbottens projekt ”Hållbarhetspiloten Mat”. Finansiering genom: