Nollelva 1
MAT & DRYCK IFK-FAMILJEN SPARKADE IGÅNG SÄSONGEN
Den 6 mars bjöd IFK Norrköping in till “Avspark 2018” på Östgötaporten för medlemmar och partners. I stort sett så fanns hela herrarnas A-lagstrupp på plats, vi fick lyssna till Peter Hunt som också passade på att intervjua tränaren Jens Gustavsson som påtalade att han är mycket nöjd med sin trupp. Spelarna ställde finurliga frågor till varandra och vi fick träffa spännande nyförvärv i form av Jordan Larsson och Simon Thern. Tränaren för IFK Dam, Anders Gahnström, fick också berätta om sitt lag och vilken härlig trupp även han besitter. Han önskar att fler kommer och hejar fram de duktiga tjejerna som brinner starkt för sin fotboll. Vi ser fram emot en otroligt spännande säsong och önskar både IFK dam och herr ett stort lycka till. Text: Lina Norrbom Ericsson Foto: Lina Norrbom Ericson / Benny Nilsson CAMPINO CITY Slår upp portarna Text: Tobias Pettersson Foto: Kristian Andersson Nu kan norrköpingsborna njuta av välg jorda pizzor och annan god mat i Campino citys splitternya lokal alldeles intill Östgötaporten. Bakom konceptet står de tre bröderna Gabriel, Stefan och Semir Gezici som ser fram mot att bredda stadens restaurangutbud. Tidigare har de tre bröderna jobbat tillsammans på Campino i Söderköping, men nu väljer de att gå vidare och istället satsa på Norrköping där de bor. Gabriel tog över före detta Ölhuset på Södra promenaden alldeles bredvid Östgötaporten den 1 februari och har sedan dess gjort en stor ombyggnad av lokalen. Det är Gabriel som står som ägare men kommer få god hjälp av sina bröder på Campino city. - Det känns riktigt bra att få jobba i sin hemstad. Vi hade letat lokal ganska länge i Norrköping och till slut föll vi för den här, säger Gabriel. Gabriel berättar att de gjort en ganska omfattande renovering. De har slagit ut väggar och kaklat, och därefter byggt upp en ny restaurang med pizzaugn, pizzabänk, kassa och salladsbar. När Nollelva kommer på besök väntar de på leverans av nya köksmaskiner, och tanken är att Campino city har öppnat när denna tidning kommer ut. - Vi ville ha kvar hörnan som den var, det är fint med kultur från det gamla Norrköping. Och vi behåller lamporna i taket, de var riktigt fina och lite annorlunda, säger Gabriel. POPULÄRA PIZZOR Konceptet hos Campino city är det samma som det de hade på Campino i Söderköping. På menyn hittar man bland annat pizza, pasta, kebab, sallad och à la carte. - Vår stora grej har varit pizzorna, som vi sålt multum av genom åren. För att göra en riktigt god pizza krävs bra deg, bra tomatsås, färska råvaror och bra kvalitet på osten, säger Gabriel och fortsätter: - Och nu har vi även börjat med öl och vin. Vi har inte jobbat med alkohol innan, men i och med att det är matcher på Östgötaporten kan det vara trevligt att komma hit och ta sig en öl innan matchen. - Men vi riktar oss inte bara mot fotbollen utan mot barnfamiljer och alla som tycker om god mat. Vi nischar oss med god och bra mat, den bästa i Norrköping. Jag är säker på att det kommer gå bra. Vi ska locka Norrköpingsborna med bra mat och bra service. Campino city är ett fräscht och fint ställe och har bra personal. Och vi kommer att ha långa öppettider. 11-22 på vardagar och 12-22 på helgerna, säger Gabriel. Varför ska man gå till Campino city? - För att här får man stans bästa mat! 20 NOLLELVA