Nollelva 1
KROG ÖL I ALLA DESS SMAKER Text & Foto: Kristian
Andersson När Pub & Krubb slog upp portarna i slutet av oktober 2017 välkomnade man in till en värld av öl. Här finns allt från klassisk lager till smakrika IPA, APA, Stouts och suröl från både större och mindre bryggerier. Det breda sortimentet förändras efter säsong och uppdateras kontinuerligt för att erbjuda nya spännande ölsorter. - Vi har cirka 60 olika öl på både flaska och tapp, men utökar antalet hela tiden, säger Max Björkens som driver Pub & Krubb. Konceptet på Pub & Krubb var redan från början, förutom att servera svensk husmanskost, att stoltsera med ett utbud av svensk öl som man som gäst inte finner på många andra ställen. - Vi letar medvetet upp små svenska bryggerier, gärna lokala, och kontaktar dem för att få in deras öl i vårt sortiment. Oftast köper vi ölen direkt från bryggerierna som vanligtvis levererar själva, eller så åker vi och hämtar ölen, förklarar Max och fortsätter; - Hos oss vill vi att gästerna ska få en upplevelse genom att kunna smaka nya ölsorter och på så vis hitta nya favoriter. För många är öl ett intresse, och då är det kul att kunna erbjuda något annorlunda. Men självklart har vi en stor stark för de som föredrar det. EN FÖR ALLA, ALLA FÖR EN Två lokala aktörer som Pub & Krubb köper in öl från är Norrköpings Bryggeri och Restaurang Knäppingen. - Vi tycker det är viktigt att värna om de lokala bryggerierna och hjälpa dem växa genom att ha deras öl i vårt utbud. Dessutom är deras öl oerhört goda, vilket är ett kvitto på att de vet vad de gör, säger Max och berättar vidare; - Utöver dessa köper vi även in god öl från bryggerier utspridda i landet, till exempel GefleBockens Bryggeri, Hopsie Daisy, Tempel Brygghus, Apex Brewing Company, Beerbliotek och Spike. Det gör att vi har många öl med helt olika smaker som verkligen passar alla. Under våren är planen att Pub & Krubb ska börja brygga sin egen öl och så fort vädret tillåter öppnar uteserveringen med 45 platser. - Det kommer bli spännande. Vi kommer testa oss fram och först brygga i mindre skala för att hitta vår nisch och sedan försöka växa sakta, men säkert. Så fort solen tittar fram och ger lite värme är det ett ypperligt tillfälle att komma till oss, sitta på uteserveringen och testa en av alla våra goda öl. Varför inte vår egen?, avslutar Max. www.newyorkgrillbar.se 34 NOLLELVA Rabatt på all mat & dryck från kl. 18.00