Svampröra med ädelost 300 g Blandsvamp (champinjo
n, ostronskivling, shiitake) 200 g Gräddädel 1 st Gul lök 2,5 dl 2 st Creme fraihe 0,5 tsk Sambal oelek 1 st Liten purjolök Vitlöksklyftor salt & peppar Börja med att hacka ner svampen i mindre bitar. Stek den sedan ganska hårt i olja så den blir lite knaprig och får fin färg. Salta och peppra. Lägg den stekta svampen på ett fat. Hacka sedan gul lök, purjo och vitlök och stek mjuk på lite lägre temperatur i pannan. Tillsätt creme fraihe, sambal oelek och smula ner ädelosten och rör tills osten smält. Häll ner den stekta svampen och rör om. Servera med grönsallad och basmatiris Shiitakewok med fläskfilè Recept för 2 personer 1 st 1 dl 1 st 1 st 1 st 1 st 2 st 1 st Pasta med Portabello Recept för 2 personer Fläskfilè (ca 500 gram) Marinad gärna allround Citrongräs Hackad röd chili utan kärnor Purjolök Bukett broccoli Pressade vitlöksklyftor Köttbuljongtärning + 2 dl vatten 250g Shiitake svamp Skär köttet i strimlor och vänd ner i marinaden. Låt stå framme någon timma och rör om då och då. Häll 1 msk olja i en panna och fräs på köttet så det får fin färg. Pressa över vitlöken. Skär purjolöken och citrongräset i skivor, broccolin i små buketter och shitaken i mindre bitar. Vänd sedan ner alltsammans och fräs på ytterligare en stund i pannan. Servera med nykokt ris!Rör samman och fyll svamparna med blandningen. Linda sedan in champinjonerna i baconskivor och gratinera i ugnen i 200 grader tills baconet fått en fin brun färg och härlig krisp. Hacka persiljan och strö över. 4 dl Pasta 2 msk Sesamolja 1 klyfta Vitlök 1 krm Chilliflakes Basilika (ca 1 knippe) Matlagningsgrädde 3 dl 0,5 krm Salt ½ Buljongtärning 4 st Portabello svampar Svartpeppar efter smak Koka upp pastavatten tilsätt saltet och 1 msk olja. Rensa svampen och skär i skivor. Fräs svampen i Sesamoljan tills den fått fin färg. Häll i pastan och skala och pressa vitlöksklyfftan under tiden. Ostronskivlingsås 250 g Ostron 25 g Smör 4 dl 1 dl 2 st Vispgrädde Vitt vin eller champagne Charlottenlökar Hacka och stek charlottenlökarna och svampen tillsammans i smöret. Tillsätt vinet / Champagnen och grädden och sjud långsamt i 10 min. Peppra med blandpeppar och salta efter smak Blanda pastan och såsen och toppa med lite peppar och hackad basilika Tillsätt vitlöken och chillin till svampen och fräs någon minu.t Tillsätt matlagningsgrädden + 1 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka tills det tjocknat.