Nöjesnytt Kalmar 1
MAJA WARODELL För fler inspirerande och goda vega
nska recept besök Majas blogg annamajaastrid.com eller @annamajaastrid CHICKPEA TUNA SANDWICH 2 PORT 1 burk kikärtor 0,5 äpple 0,5 rödlök 2 selleristjälkar 2 msk vegansk majonnäs 1 msk havrefraiche Salt och peppar efter smak 4 skivor rostat bröd 4 skivor tomat Färsk persilja CHICKPEA TUNA SANDWICH Mosa kikärtorna med en gaffel eller potatisstöt. Finhacka rödlök och äpple. Blanda samtliga ingredienser och lägg mellan två skivor rostat bröd. Toppa med skivad tomat och färsk persilja.. VEGANSK RISGRYNSGRÖT TOPPAD MED CHAIKRYDDOR 1-2 PORTIONER 1 dl risgryn 2 dl vatten 1/4 tsk salt 1 msk agavesirap Koka risgrynen i vatten i ca 10 minuter på medeltemperatur. Tillsätt mjölken och agavesirapen och låt svälla på låg temperatur i ca 40 minuter. Spä eventuellt med mer mjölk om det behövs. Chaikryddor 1 msk malen ingefära 2 tsk stött kardemumma 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk kanel Blanda samtliga ingredienser och strö sedan så mycket du önskar över gröten. Spara resterna i en burk med lock. SWEET POTATO FRIES MED HET/SYRLIG DIPPSÅS 2 PORTIONER 1 stor sötpotatis 1 tsk vitlökspulver 1 tsk paprikapulver 1 tsk chilipulver Salt & peppar efter smak 2 msk kokosolja Skär potatisen i stavar och strö över kryddor samt olja. Rosta i ugn på 225 grader i 20 - 25 minuter. DIPPSÅS 2 msk vegansk majonnäs 2 msk havrefraiche 2 msk jalapenospad 1 tsk sriracha 0,5 tsk salt Svartpeppar Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. 2 tsk stött kardemumma 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk kanel VEGANSK RISGRYNSGRÖT SWEET POTATO FRIES