Dillkött på vilt Det är mycket som smakar bra i k
ombination med dill, detta receptet fungerar utmärkt ihop med älg, rådjur, dovilt eller kronhjort. Ingredienser: 6 personer Tid: cirka 3 timmar kom ihåg Ingredienser 1,5 kg grytbitar älg/rådjur/dovvilt/ kronhjort 1,2 kg potatis 2 st morötter 2 st gula lökar ¾ dl ättika 12% 2 st stora krukor/knippen dill 5 dl grädde 2 msk socker 3 st vitpepparkorn hel 3 st lagerblad vatten maizena salt och peppar ”klassisk husman på jägarnas vis!” 1. Koka upp 2,5 liter vatten i en stor kastrull med 2 msk salt och ättikan. Skär ner köttet till 2–3 cm stora tärningar och lägg ner dem i vattnet, koka upp och ta bort skummet som bildats på ytan i kastrullen. Skala morötterna och den gula löken och tillsätt dem hela tillsammans med 1 knippe dillstjälkar, vitpepparkorn och lagerblad. Låt koka försiktigt tills köttet är mört. 2. Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten tills det är dags att sätta igång det. 3. När köttet är färdigkokat fångar du upp det, morötterna och lökarna med hjälp av en hålslev. 4. Sätt på potatisen och låt koka ca 20 minuter. 5. Sila av buljongkoket och använd detta i en ny kastrull, tillsätt grädden och sockret och låt det koka ihop ca 10–15 minuter. Red av med maizena till lagom konsistens. Dela morötterna och lökarna i mindre bitar och lägg tillbaka dem i såsen tillsammans med köttet, koka yttligare ca 10 minuter. Plocka dillkvistar från 1 knippe/kruka och hacka detta lite grovt och blanda ner i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar. 6. Servera tillsammans med potatisen. Garnera gärna med några dillkvistar. 81 JAGUAR KOCKEN