Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. Söt småsak! Eller en liten bagatell, som engelska ordet trifle betyder. Här varvas körsbärskompott, gräddig kvarg och knaprigt smul. Recept Sofi a Nilsson Foto Eva Hildén Smith Cherry trifle KÖRSBÄRS-TRIFLE & MANDELCRÈME Varva desserten i små glas eller i en stor skål. FÖR 6 PERSONER 500 g frysta körsbär 2 msk rårörsocker 1 dl vispgrädde 1 msk florsocker 1 dl kvarg (ca 10 %) ½ krm vaniljpulver 1 msk mandellikör, t ex amaretto HAVRE- & MANDELSMUL 1 ½ dl havregryn 1 dl mandelmjöl 25 g smält smör 1 ½ msk honung 1 krm salt GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda körsbär och rårörsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 10–15 minuter till en fast kompott. Låt svalna. 2. Sätt ugnen på 175°C. 3. Blanda alla ingredienser till smulet. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. 4. Sätt in i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills det är gyllene. Låt svalna. 5. Vispa grädde och fl orsocker fast. Vispa ner kvarg, vaniljpulver och likör. 6. Varva kräm, smulor och körsbär i glas eller skål. FÖR ALLA Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre. Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde, kvarg och matfett. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche eller Sour supreme, alternativt tofu. Välj mjölkproteinfritt matfett. Fri från ägg. Vinn 300 kr i matpengar! 2. Baljväxt som liknar kaviar A. Belugaärter B. Belugalinser C. Belugabönor 3. Johans senaste hönsras A. Queen Silvia guld B. Fift y-fi ve fl owery C. Ungersk nakenhals 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 6 april. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 20 april. 1. Snabbgravade laxen är klar på A. 10 timmar B. 4 timmar C. 8 timmar 4. Matlagningstänk på Bror A. Rough cooking B. Trash cooking C. Slow cooking FÖRRA NUMRETS RÄTTA RAD: 1C, 2B, 3C, 4A, 5B 5. Gigantisk matcirkus i Wien A. Tagesmarkt B. Naschmarkt C. Morgenmarkt Nästa nummer kommer 20 april 20ÅR STORT FESTNUMMER Fira med Buff é! Årets roligaste fest! Sätt på dig partyhatten! välkommen på Buff és mesta kalas. Vi fi rar med bästa recepten genom tiderna – mingliga snittar, fräscha drinkar, maffi ga långkok och häftigaste festtårtan. B UFFÉ 8 • 2 0 1 4 39