Nöjesnytt Växjö 1
tina elmgren – MED HJÄRTA FÖR SERVICE Med över tr
e decennier inom olika serviceyrken har Tina Elmgren minst sagt bra koll på Växjö. I december tillträdde hon som restaurangchef på Blackstone Steakhouse i Bländapassagen och nu ser hon fram emot en vår där allt fler söker sig ut på stan för att äta och umgås. Att se, lyfta och lyssna på människor – är Tinas recept på en lyckad verksamhet. Många har säkert stött på Tina Elmgren i Växjö, kanske tillhör du den skara som bokade sin semesterresa hos henne eller så har du köpt kläder av henne när hon var butikschef på Cassels. Resebyrån Apollo stängde för drygt tio år sedan och utöver en avstickare till klädbutiken på Grand Samarkand så har Tina hållit sig fast i resebranschen. Fram tills förra året då hon bytte rollen som flygvärdinna till att tacka ja till jobbet som restaurangchef på Blackstone Steakhouse. – Jag jobbade inom restaurang som ung så på många sätt kan man säga att jag är tillbaka där allt startade. Jag älskar att jobba med service och det spelar egentligen inte så stor roll vilken bransch det är. Att se människor och lyfta dem, både personal och gäster – det är den bästa lönen för mig. Blackstone Steakhouse ligger inne i Bländapassagen och konceptet går ut på att matgästerna själva tillreder sin mat på 400 grader varma stenar vid bordet. – Det är som en lite "upphottad" variant av fondue och jag har i princip bara hört positiva reaktioner på konceptet. Det blir mer än bara mat – det blir en upplevelse att gå ut och äta tillsammans. Det har minst sagt varit bråda dagar för personalen, sedan restriktionerna släppte så längtar många Växjöbor ut igen. – Det är lite som att någon släppt en bomb, säger Tina och skrattar. Man vill ut och träffas igen och det märks tydligt på antalet bokningar. Det här är helt klart en nystart och det är fantastiskt kul. Tina Elmgren var med i starten på Royal Corner i mitten på 1980-talet som servitris och har minst sagt många års erfarenhet av det och kännedom om Växjös stadskärna. Utvecklingen de senaste åren har gått från att vara en handelsplats till att i allt större utsträckning bli ett centrum för möten, mat och mindre butiker. – Jag tror vi alla kan bli bättre på att kommunicera det här till invånarna, Växjö har växt åt alla håll och det är jätteroligt. Vår restaurang har ett fantastiskt läge och nu längtar vi efter att få öppna uteserveringen. Det finns så mycket mer att upptäcka än vad många anar, det händer saker hela tiden och vi måste bli bättre på att se och uppskatta det. I TEXT & FOTO: ANNA-STINA STENBÄCK 48 | nöjesnytt