Buffé 1
INNEHÅLL April: Leve enkelheten… 4 Uttrycket korv
stoppning har fått en ny innebörd för mig! När den tjugonde korven skulle ätas var förväntningarna något dämpade. Inte minst den komalika mättnadskänslan bidrog starkt till det. – Men, vänta… Det här var ju en jättegod korv! Enkla, rena smaker och skönt köttig konsistens. Och tack och lov tyckte resten av jurygruppen detsamma. Ellies rosa dröm. Mixa 2 dl halvInget omtuggande behövdes. Vi kunde utse vinnande korv i SM frysta jordgubbar, 1 banan, 2 dl mjölk, 1 krm kardemumma och lite vaniljpulver. i Mathantverk! Nu kan du ta del av receptet och träff a receptmakarna på sidan 10. Gör gärna en extra sats och lägg i frysen. Perfekt till sommarens enklaste grill. Inne på ämnet enkelt går tankarna till Aska i New York, en krog som på ett halvår blivit en snackis och fått fi na stjärnutmärkelser. Vad bjuds där? Jo, broccoli till förrätt, blodpudding till huvudrätt och nyponsoppa till avslutning. Tilläggas ska att musselemulsionen till entrén, palsternackssalladen till varmrätten och arraksglassen till desserten »i all enkelhet« är det som skiljer agnarna från vetet… Enkelhetens lov sjungs också då vi fl yttar ut och låter oss förföras av kolgrillens dofter. Hemma hos familjen Sarkis bjuds det på grillmeze. Det är smakrika färsspett och korvar som får sällskap av ljuvligt krämiga vegetariska röror och en klassisk persiljesallad. Sjung in våren och njut av det enkla! Tony Wallin, chefredaktör tony.wallin@otw.se TRENDER & TRADITION! Psst, på tal om ... Sushitrenden spås nu få konkurrens av en annan rå fisk, nämligen ceviche. Det är i grunden råmarinerad fisk. Kännetecknande för denna Perus nationalrätt är att den är otroligt fräsch och nyttig. Cevicherior poppar upp lite varstans i världen – i Stockholm finns det tre. Genom att den internationellt kände kocken Gastón Acurio nyligen tilldelades White Guides globala pris lär det peruanska köket få fler anhängare i Sverige, och med det fler cevicherior som följd. Traditionsfyllda Grythyttans gästgivargård firade häromveckan 40-årsjubileum. Legenden Carl Jan Granqvist höll show då han berättade om hur den gamla bebyggelsen räddades från att bli en Domusparkering på 1970-talet. Och om hur bygden gått från ståltid till måltid. Menyn som sedan serverades var den samma som vid premiären för 40 år sedan: lerpottasill, kalvstek på björkrisbädd och flamberade skuggmoreller. Menyn skapades genom en recepttävling som Carl Jan lät utlysa i lokalpressen. Och den höll fortfarande måttet! 10 15 16 20 23 24 30 39 Grillpremiär med mezeröror Aubergineröra. Mhamara. Labne yoghurtsås. Hummus. Tabbouleh. Ostrullar på fi lodeg. Kaſt a. Grönt på buff én Grön sparrisfrittata. Färskpotatissallad. Bönsallad. Rostade rosmarinlökar. Zucchinigratäng. Trendigt svart Lär dig mer om lakrits. Lakritspannacotta. Rena smaker på trendig Aska Broccoli med musselemulsion. Blodpudding med riven palsternacka. Nyponsoppa med arraksglass. Mötet: Niklas Ekstedt Den stjärnprydde krögaren berättar om hur det är att vara pappa och få barnen att äta grönt. Linas curry Glutenfria biscotti med choklad och citron. Elins glutenfria fröknäcke. Hemgjord dippmix. Mintiga mockarutor. Banan- och jordnötsglass. Godaste lammkorven Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad. Jasiris vinnande lammkorv. Baka med Ronnie Kokos- och hallonstubbe. Körsbärsmazarin. Rabarbertarte. Matcheckar att vinna! Läs tidningen, svara på frågorna och ta chansen att vinna 300 kr i matcheckar. Laga vit chokladkräm. Festligt grönt ENKELHETEN REGERAR PÅ ASKA I NEW YORK. Rå fi sk, citrusmarinad, chili, koriander och något knaprigt blir en raffi nerad förrätt. Bakelser BUDAPESTRULLEN ÄR VÅRENS BAKVERK! Kalvstek på björkrisbädd serverades då Grythyttans gästis 40-årsjubilerade. Skanna QR-koden med ICAs nya app för att få månadens Buff érecept i mobilen. NR 4 • 2013 Tävla om matcheckar sidan 39 27 recept Hett