Buffé 1
LÄCKERT ROSTAD kokos i marängen höjer smaken. Så
får du till DEN FRASIGT GODA HALLONSTUBBEN! Spritsa ut marängen i strängar på bakplåtspapperet. Grädda inte för länge – då blir marängen för torr. Lagom med grädde och rikligt med bär. Spara några till servering. Se fi lmen på ICA.se/buff e. KOKOS- OCH HALLONSTUBBE För att få en jämn och konditorproff sig rulle spritsar man ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Lägg på grädde och hallon och rulla ihop till en ljuvlig marängtårta. GER 10 BITAR KOKOSMARÄNGBOTTEN 6 äggvitor 1 + 2 dl socker 2 ½ + 1 dl riven kokos 4 msk potatismjöl FYLLNING 4 dl vispgrädde 250 g hallon (färska eller frysta) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C.Ta fram ev frysta hallon. 2. Rosta 2 ½ dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen. 3. Vispa äggvitorna med 1 dl socker till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter. 4. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen. 5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. 6. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm. 7. Strö över resten av kokosen. 8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr. 9. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner. 10. Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen. 11. Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop. 12. Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och ren mörk choklad av god kvalitet. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd ren mörk choklad av god kvalitet. Innehåller ägg. Vackert och ljuvligt gott! B U F F É 4 • 2013 35