Buffé 1
Grilla grönt – och halverade citroner KAFTA Kafta
är kryddiga libanesiska färsrullar. Perfekta att grilla eller lägga i stekpannan. GER 8 STYCKEN 250 g nötfärs 250 g lammfärs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta ½ krm kajennpeppar 2 krm paprikapulver 1 dl finhackad persilja rapsolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och fi nhacka lök och vitlök. Blanda alla ingredienser med 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. 2. Forma avlånga rullar av köttfärsröran. Trä ev på grillpinnar. Pensla dem med olja. Grilla eller stek dem runt om i en stekpanna tills de är genomstekta. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. TABBOULEH Namnet betyder lite kryddigt på arabiska. Här ska det vara rikligt med persilja och bara lite bulgur. FÖR 4 PERSONER 500 g bladpersilja 1 dl bulgur 1 gul lök 3 tomater ¾ dl färskpressad citronjuice 1 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 2. Skär bort de grova stjälkarna på persiljan och fi nhacka resten. Skala och fi nhacka löken. Tärna tomaterna. 3. Blanda alla ingredienser med bulgurn. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. FÖR ALLA Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. 6 B U F F É 4 • 2013 Ibland sa l sm a vi 20–30 personer redan till fr ku ost!