Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Viltsjukdomar
Svensk Jakt Rådjursjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Jaktkultur: Samlaren
Svensk Jakt Test av stormtändare
Svensk Jakt Älgens sinnen
Svensk Jakt Lodjursjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst och fällor
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider februari
Svensk Jakt Soltider mars
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « KRYDDA NEUTRALT OCH VARIERA VARDAGSMATEN Om du gör en stor sats köttbullar, som du fryser in, krydda neutralt, det vill säga bara med lök, salt och peppar. Då kan du servera köttbullarna på olika vis vid ett senare tillfälle. Vintradition sedan 1883 Bolla Le Poiane Amarone görs på det traditionella viset där druvorna torkas i tre månader och vinet lagras fyra år på fat. Smaken går åt mogna bär och plommon, russin, På svenskt vis Servera köttbullarna på svenskt vis med grädd sås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka. mörk choklad och kryddor. Servera till en ostbricka eller smakrika rätter av kött och vilt. ”Ett av de tio bästa Amarone-vinerna på Systembolaget” Allt om Vin – augusti 2018 259 kr BOLLA LE POIANE AMARONE varunr. 70215. 15% vol. Finns på hyllan i din butik! På italienskt vis Lägg köttbullarna i en god tomatsås och servera med nykokt pasta och riven parmesan. VILTFÄRSBIFFAR MED UGNSROSTAD VITKÅL Ett jättegott tillbehör till viltfärs fick vi på restaurang Sjön i Jönköping. En klyfta ugnsbakad vitkål. Dela ner vitkålen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Häll på lite brynt smör, sirap och lite salt. Rosta i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Servera viltfärsbiffarna tillsammans med rårörda lingon, potatis och sås. – Jag gör mina pannbiffar lite mindre så att jag kan steka dem färdiga i pannan, säger köksmästaren Erik Beckman på SVENSK JAKT Nr 2/3 2019 Se fi lmen från vingården på www.bolla.vin WWW.DOMAINEWINES.SE restaurang Sjön. Gör man stora biffar måste man köra klart dem i ugnen på 125 grader efter att man brynt dem. Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet. 89
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer