Nöjesnytt Helsingborg 1
Mattias Tornblad, Patrick Jakobsson och Michael F
ogelqvist är gänget bakom nya restaurangen Yoko. YOKO – RIKTAR SIG TILL GÄSTEN SOM VÄRDESÄTTER KVALITÉ I ALLT Yoko är en dinner club som öppnar i september i Gastros gamla lokaler på Järnvägsgatan 3, ett restaurangkoncept inspirerat av smakerna i de asiatiska köken men med nordiska råvaror i fokus. Det är ägarna bakom KOL & Cocktails som nu öppnar Yoko. En viktig del i konceptet är inredning och design, där man även i den nya satsningen tar hjälp av arkitektfirman Bornstein & Lyckefors i Göteborg som var med på resan med att skapa KOL & Cocktails både i Helsingborg och i Malmö. En byrå som framgångsrikt även skapat många andra lyckade restaurangkoncept runt om i landet. Text: Christel Molin Foto: Michel Cavalli Det är Michael Fogelqvist tillsammans med Patrick Jakobsson och Mattias Tornblad som står bakom Yoko. De som kommer att ansvara för den dagliga verksamheten och vara deras ansikten utåt för Yoko är en erfaren trio från Helsingborgs restaurangvärld med Andreas Lundh (kökschef), Danielle Meyer (restaurangchef) och Joel Schultz (barchef). Med Yoko vill man skapa en känsla som inte redan finns i stan och då är det nyttigt med influenser och idéer från människor som skapat framgångsrika koncept i andra städer. Till skillnad från när de skapade KOL & Cocktails kommer de dock här till en lokal som redan är fantastisk i sig och där mycket redan är på plats. Här handlar det mer om att sätta den egna touchen på lokalen och anpassa den till deras koncept, inte att riva ut allt och bygga nytt som de gjort tidigare. - Vi riktar oss till den medvetna gästen, som värdesätter kvalité i allt säger Michael Fogelqvist. Även om vi har nordiska råvaror i fokus i kombination med smaker från hela Asien, så vill vi egentligen inte kalla det vi gör för asian fusion som är ett lite uttjatat begrepp, snarare modern asian fusion i så fall. Det är samma tänk i baren – vi utvecklar de klassiska drinkarna. Målsättningen är att skapa en naturlig mötesplats för alla som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär där alla oavsett ålder ska känna sig bekväma i den miljö de vill skapa. Nyckeln är att skapa en mix av människor i olika åldrar där alla känner sig välkomna, och att sen lyckas behålla den mixen över tid. 26 | nojesnytthelsingborg.se