Nöjesnytt Kalmar 1
LAMMET & GRISEN FLYTTAR IN I BUTIKERNA Grillat. M
ängder av tillbehör. Solnedgång och levande musik. Kan det bli mer sommar än så? På Lammet & Grisen finns allt det där och ännu mer. I sommar kan vi kunder dessutom köpa deras läckra produkter i utvalda butiker. Totalt har i dag 1,4 miljoner gäster besökt restaurangerna och serverats helstekt lamm och gris, mängder av tillbehör, ljuvliga desserter och matchande viner. Allt tillagat av kockar av absolut toppklass. Restaurangens köksmästare, Fredrik Hedlund kan exempelvis titulera sig OS-medaljör och i år knep han en silverplats i EM, uttagningen för den världsomspännande tävlingen Global chefs challenge. – Fredrik har i år gjort en otroligt spännande dessertmeny som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra gäster, säger Mattias Richert som tillsammans med brodern Joachim, familj och vänner i dag driver L KVALITET I BUTIK En av anledningarna till Lammet & Grisens stora framgångar är, förutom maten, det faktum att ägarfamiljen alltid fortsatt att utveckla verksamheten. Tillbyggnader och ombyggnader sker löpande och i år satsar ägarna även på att få ut sina varor i utvalda butiker på Öland och kanske även i Kalmar. – Det här är en önskan vi har haft i 15 år och nu kände vi att 56 | nöjesnytt ammet & Grisen är inte bara en restaurang. Det är ett begrepp. Sedan 1969 har familjen Richert drivit restaurangen på Öland och sedan 1991 även i Sälen. tiden är mogen. Människor lagar allt mindre mat själva och efterfrågar färdiglagade, bra produkter, säger Mattias. Därför lanserar nu Lammet & Grisen ett tiotal produkter i ICA-butiker i Byxelkrok, Löttorp, Köpingsvik, Källa, Böda, Böda Sand samt Tempo i Borgholm. Såser, marinader, kryddsmör, dubbelgrillade revben och färdigmarinerat kött finns att köpa för den som älskar god, vällagad mat men som inte kan eller har tid att själv stå vid spisen. NÄRPRODUCERAT – Vi börjar lokalt och har fått ett enormt positivt gensvar från handlarna. Men den långsiktiga visionen är att nå ut över hela Sverige och så småningom kanske även utanför landets gränser. Alla produkter som levereras till butikerna lagas på plats i Lammet & Grisens kök, av de egna kockarna. Närproducerat och lagat från grunden. Det vi erbjuder våra kunder är ett hantverk och inget som är tillverkat i en fabrik. Produkterna i butik är exakt samma som serveras på restaurangerna. Det ska märkas att produkterna kommer från Lammet & Grisen, säger Mattias Richert. n TEXT: LISELOTTE ERNDIN DAHLBERG ALLA PRODUKTER SOM LEVERERAS TILL BUTIKERNA LAGAS PÅ PLATS I LAMMET & GRISENS KÖK, AV DE EGNA KOCKARNA. NÄRPRODUCERAT OCH LAGAT FRÅN GRUNDEN. DET VI ERBJUDER VÅRA KUNDER ÄR ETT HANTVERK OCH INGET SOM ÄR TILLVERKAT I EN FABRIK. PRODUKTERNA I BUTIK ÄR SAMMA SOM SERVERAS PÅ RESTAURANGERNA.