Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
SICHUAN TIPS! Gillar du stark mat? Tillsätt mer c
hiliolja. DAN DAN NUDLAR 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2. Dressing: Blanda alla ingredienser med 4 msk vatten. 300 g fläskfärs 1 msk rapsolja 2 tsk five spice (se recept) 2 msk japansk soja 3 salladslökar 2 pak choi 200 g äggnudlar 6–8 msk chiliolja (se recept på sidan 14) 4 msk hackade jordnötter Dressing 2 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 msk tahini 2 msk jordnötssmör 3 msk chinkiangeller balsamvinäger 1 riven vitlöksklyfta GÖR SÅ HÄR 1. Stek färsen i rapsoljan med five spice tills den är knaprig. Tillsätt soja och ta från värmen. 3. Skiva salladslöken tunt. Plocka bladen från pak choi. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och lägg ner pak choi när det återstår 30 sekunder av koktiden. 4. Häll av och fördela i 4 skålar. Toppa med färs, dressing, chiliolja, salladslök och jordnötter. Blanda runt och ät direkt. FIVE SPICE CA 2 MSK / 15 MIN Mortla 2 tsk hel vitpeppar, 2 stjärnanis, 1 tsk hel kryddnejlika och 2 tsk hela fänkålsfrön till ett fint pulver. Blanda med 2 tsk malen kanel. Förvara i lufttät burk. TIPS! För ett utmärkt vegoalternativ kan färsen bytas ut mot valfri vegofärs eller fast tofu som smulas och steks krispig i olja. 16 BUFFÉ #01/2022
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies.