Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
STORKOK BÖNGRYTA MED BROCCOLI OCH CITRON 8 PERSON
ER / 45 MIN INGREDIENSER 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 1–2 röda chilifrukter 400 g frysta broccolibuketter 2 msk olja 2 msk torkad rosmarin 2 grönsaksbuljongtärningar 1 liter vatten 400 g tinad fryst bladspenat 9 dl kokta stora vita bönor eller 3 förp à 380 g 1 citron 4 dl grädde eller växtbaserat alternativ salt kokt matvete till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök fi nt. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. Stek lök, vitlök, chili och broccoli i 2 msk olja i en gryta på medelvärme tills löken mjuknar. Tillsätt rosmarin, buljongtärningar och vatten och låt koka upp. Tillsätt spenaten och låt koka 2 minuter. 2. Tillsätt bönorna. Riv citronskalet och pressa ut juicen. Rör ner citronskal och -juice tillsammans med grädden och låt koka upp. Smaka av med salt. Servera med matvete. TIPS! Ersätt lite av broccolin med valfri rotfrukt, som morot eller palsternacka. Missa inte tävlingen om Hannas kokbok Portionen under tian: bra mat för dig, din plånbok och planeten på sidan 39. 27 BUFFÉ #01/2022
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies.