Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
GRÖT TIPS! Har du torkade fikon hemma? Strimla oc
h tillsätt istället för färska fikon. BAKAD GRÖT MED FIKON OCH CITRONHONUNG 2 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl rågflingor ½ tsk kanel 2 krm vaniljpulver 1 krm salt 1 litet ägg 2 dl mjölk eller växtbaserad dryck 2 färska fikon 2 dl matyoghurt (10 %) Citronhonung ½ dl honung 2 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Blanda rågflingor, kanel, vaniljpulver, salt, ägg och mjölk. Häll i en smord ugnsform, ca 20 cm i diameter. Skiva fikonen tunt och lägg på gröten. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. 2. Citronhonung: Rör ihop alla ingredienser. 3. Toppa gröten med yoghurt och citronhonung. TIPS! Blev det mannagrynsgröt över? Servera kall med sylt som mellanmål.
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies.