Marknad 1
ANNAPURNA MEZA Inriktningen är ett kompromisslöst
libanesiskt kök med tonvikt på den välkända och populära ”meza”. Meza består av en mängd olika kalla och varma rätter. Restaurang Meza riktar sig till personer som tycker om spännande och exotisk mat, musik och att umgås med sina nära och kära. Man kan helt enkelt säga ”ska vi meza lite?”. Efter maten kan man avnjuta kardemummakaffe med exempelvis baklava gjord på smördeg, fylld med nötter och smaksatt med sockerlag. Rudbecksgatan 7. Tel: 019-12 30 40. www.mezaorebro.se AMANO Vill man uppleva en bit av det ljuvliga Toscana är det restaurang Amano som bör besökas. Här vid den kullerstensbeströdda innergården vid Kungsgatan styr kocken Ola Ohlin bland menyer som bland annat består av Saccottino al Gorgonzola e noci, små färska pastasäckar fyllda med ljuvligt len gorgonzola och valnötter. Detta serveras med citronsmör och parmigiano. Eller varför inte en rosabakad kalvfilé med toscansk potatisterrin som serveras med oxsvanssky och estragonemulsion? Allt kanske avslutas med en ljum mandelgateau, fylld med äppelkompott. Serveras med Amanos kardemummaglass och färsk frukt? Buon appetito! Kungsgatan 1. Tel: 019-32 33 70. www.a-mano.se LANNA BOKCAFÉ Idag driver Lanna Bokcafé en fullt utrustad restaurang med serveringsrättigheter kompletterad med kundevents och catering som innehåller produkter som noggrant valts ut för servering. Man önskar också att gästerna skall uppleva en mysig och familjär atmosfär vid ett besök. En sak som man älskar allra mest på Lanna Bokcafé är att tillaga en rätt som både är lokalt inspirerad och byggd på råvaror som är inköpta i närområdet. Dagens Lunch Tisdag, Onsdag och Torsdag mellan 11:30-14:00. Menyer och events publiceras på facebook. Lanna 23, 71993 Vintrosa, Tel: 019 291030 www.facebook.com/lannabokcafé Vill ni ge nya kunder möjligheten att upptäcka er? Då finns det plats för er här! GRO Att veganism och vegetarianism är på stark framgång i världen kan inte ha undgått någon som följer med i media. Stora livsmedelskedjor utökar sitt utbud av plantbaserade livsmedel, och restauranger lägger om sina menyer. Först ut i Örebro bland de etablerade krogarna att ändra inriktning är före detta K1, som började året med det nya namnet Gro, och en rejäl omstart.Men det kommer även att finnas en kötträtt och en fiskrätt på menyn hos Gro även i framtiden, men det blir rätter med så litet avtryck på klimatet som möjligt. Det är inte bara menyn och inriktningen som förändrats. Inredningen har förstås designats om för att passa det nya konceptet. Kungsgatan 1. Tel 019-32 33 15 MAKERIET Makeriet skapades som en hyllning till skostaden Örebro. Makeriet är en samlingsplats mellan Stallbacken och Kungsgatan för mat och nöje, en myllrande liten stadsdel under samma tak. Här möts gamla och nya vänner, dricker, äter och umgås en liten stund – eller hela kvällen. Det viktigaste är inte vem du är, var du sitter eller vem du har med dig, Det viktigaste är upplevelsen. Här serveras de klassiska rätterna, såsom Toast Skagen och storfavoriten Moule Frites, men självklart nyskapande middagsupplevelser som anpassas efter säsong. En köttbit i toppklass kan du alltid beställa hos oss, med våra val av tillbehör. Kungsgatan 3, Telefon 019-25 20 25, www.makerietorebro.se Kontakta 019-10 84 90 saljorebro@hkm.se 49