Buffé 1
h Grekiska smaker! PEPPAR- OCH PAPRIKAMAJO Lite e
xtra krämigt tillbehör till kött och potatis. GER CA 1 DL 1 dl rapsolja 1 tsk dijonsenap 1 äggula 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm malen svartpeppar ½ tsk paprikapulver 1 krm salt GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop allt utom oljan i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, under vispning. Tips! Utgå från rumsvarma ingredienser. Det minskar risken för att majonnäsen ska skära sig. 10 B UFFÉ 1 • 2016 TSATSIKI MED ÄPPLE & SELLERI Grönt och fräscht tillbehör. FÖR 6 PERSONER 2 gröna äpplen 4 selleristjälkar 1 vitlöksklyfta 1 dl grekisk yoghurt (10 %) 1 msk olivolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, kärna ur och strimla äpplena. Skiva sellerin tunt tvärs över och blanda med äpplena och 1 tsk salt. Låt stå i 10 minuter. 2. Krama försiktigt ut vätskan. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda i yoghurt och olja. OLIV- & BÖNSALLAD Mild sallad med många smaker. FÖR 6 PERSONER 1 förp kokta, stora blandade bönor (ca 400 g) 1 rödlök 50 g soltorkade tomater i olja 120 g kalamataoliver ½ dl olivolja ½ dl mynta ½ dl hackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och skiva löken tunt. Strimla de torkade tomaterna. 2. Blanda lök, tomater, bönor och oliver. Tillsätt olivolja, mynta och hälften av persiljan. Strö över resten vid servering. ROSTAD POTATIS MED CITRON & OREGANO Potatishalvor som passar till mycket. FÖR 6 PERSONER ca 450 g potatis (t ex amandine) 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice ½ dl hackad oregano olivolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Dela potatisarna på längden. Blanda med 3 msk olja och ½ tsk salt. 3. Lägg potatisarna på en ugnsplåt med snittytan upp. Rosta dem i ugnen tills de är mjuka och fått färg, ca 25 minuter. 4. Blanda citronskal och -juice med 1 msk olja och oregano. Häll dressingen över potatisen vid servering. Garnera ev med färsk oregano. S a r . i . . n g . s e plat