Buffé 1
KNAPRIGT VETANDE Goda släktingar Morotens aromati
ska blad och frön var skälet till att växten började odlas för flera tusen år sedan. Nära släktingar är persilja, fänkål, dill och kummin, och de odlas främst för sina välsmakande blad och frön. Upptäck fler sorter På färdigförpackade morötter i butiken står det sällan vilken sort det är. Sorterna är skördemogna vid olika tider, och odlaren anpassar sortvalet efter det. En vanlig sort är nantes; en jämntjock morot med trubbig spets. nyttig KUNSKAP MOROT Supe oten: Den rakryggade roten ger både färg och välbehövligt tuggmotstånd när livet känns lite blekt och mjukt. Svenska morötter är i säsong hela året. De är smakrika, nyttiga och billiga. Det kan egentligen inte bli bättre. Text Anna K Sjögren Recept Sara Arnold Lind Styling Victoria Nordström Foto Lennart Weibull 22 B UFFÉ 1 • 2016