Buffé 1
KNAPRIG KUNSKAP Boosta ugnspannkakan Soliga semlo
r Ugnspannkaka med morotsjuice i smeten får extra fi n färg. Här med broccoli och skinka. I Buff éköket har vi också tagit fram recept på scones, gröt och chiapudding boostade med morotsjuice. Recepten fi nns på ica.se/buff e. Baka med morotsjuice! MOROTSSEMLA MED APELSIN & MANDEL Baka snyggt soliga småsemlor till fettisdagen den 9 februari. Morotsjuice ger färg och sötma i både bullen och fyllningen. GER CA 40 SMÅ SEMLOR 150 g rumsvarmt smör 50 g jäst 5 dl rumsvarm morotsjuice 1 ½ dl strösocker 2 tsk stött kardemumma ½ tsk salt 14 dl vetemjöl (840 g) FYLLNING 400 g mandelmassa 1 ½ dl morotsjuice 1 msk finrivet apelsinskal ½ dl färskpressad apelsinjuice 5 dl vispgrädde florsocker till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skär smöret i tärningar. 2. Smula jästen och blanda med morotsjuicen i en bunke eller en köksmaskin med degkrok tills jästen löses upp. 3. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl. 4. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 1 timme. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och dela på mitten. Rulla till två längder och dela varje längd i 20 bitar. 6. Rulla till släta bullar och lägg på 3 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225°C. 8. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter, tills de har fått fi n färg. Låt svalna på galler under bakduk. 9. Skär av toppen på bullarna. Ta ut lite av inkråmet så att en grop bildas.Spara inkråmet i en bunke. 10. Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop brödinkråm och mandelmassa med en elvisp. Tillsätt morotsjuice, apelsinskal och -juice. Vispa ihop till en jämn smet. 11. Vispa grädden fl uffi g. 12. Fyll bullarna med mandelfyllningen. Spritsa eller klicka på grädden. Lägg på locken och pudra över fl orsocker. FÖR ALLA Fri från ägg. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. B UFFÉ 1 • 2016 25