Nolltretton 1
OBS! På grund av covid-19 kan evenemang tillkomma
, ändras eller ställas in. Så kontrollera alltid med arrangören för säkerhets skull Händer i Söderköping i sommar Juli Text: Tobias Pettersson Foto: Shutterstock Juni 26/6, 10,31/7 Trubadur och grillbuffé på Hylinge bistro 27/6 28/6 28/6 28/6 Gudstjänst, S:t Laurentii kyrka Vernissage för blandArts sommarutställning, Rådhuset Yogapaddling på Göta kanal Yllebroderi, Edgards på Lagnö 1,8/7 Musikquiz med Lotta Källberg på Lock, Hop & Barrel 2,9,16,30/7, 6/8 Naturguidning för barn, Edgards på Lagnö 3,10,17,24,31/7 Pubkväll med livemusik, Kanalmagasinet 3,10,17/7 Sommarträning på Mon 7,14,21,28/7, 4/8 Musikquiz på Stegeborgs hamnkrog 8,15,22,29/7, 5/8 Buffékväll på Stegeborgs hamnkrog 10/7 11/7 12/7 15/7 17/7 Ethel Duvas orkester, Edgards på Lagnö Livemusik med Voodookvartetten på Lock, Hop & Barrel Yogapaddling på Göta kanal Sommarkonsert i Gårdeby kyrka Räkfrossa och trubadur, Hylinge bistro 17/7 Orkes Thergruppen, Edgards på Lagnö 18/7 S:t Annadagen 18,25/7 Gropvikssimmet, Ramsdal Augusti 3,10,17,24/8 Söderköpings bokhylla, olika platser 9/8 11/8 Gudstjänst, S:t Laurentii kyrka Hantverksdag i Kanalhamnen 15/8 Östra Rydsdagen 15/8 22/8 27-30/8 NoMeMus Allsångsbingo, Jägmästagården Kräftskiva med musik av Gubbrockers, Jägmästargården Många nyheter på årets glassmeny Saffran och äppelpaj är två av årets nyheter i Smultronställets glassSortiment. Bland uppläggen hittar vi nykomlingen Swedish fika, som drar tankarna till sju sorters kakor. Text: Tobias Pettersson Foto: Privat – Jag tror det är fler nyheter än någonsin i år. Vi har nio nya glassupplägg och en rad nya smaker, exempelvis apelsinsorbet och krossad choklad. Totalt har vi 29 smaker och 55 upplägg, säger Anders Lindskog som är en av ägarna. – Inspirationen kan komma från olika håll. Vi köper vår glass från SIA, ibland tar de fram smaker och ibland är det vi som ger förslag. Vi är SIA:s största kund och har åtta smaker som bara görs åt oss. Smultronstället är förmodligen Sveriges mest berömda glassrestaurang och Anders tror att det kan finnas flera anledningar till framgången: – Ingen annan är lika renodlat inriktad mot glass som vi är. Dessutom är vi säsongsbetonade, det skapar en längtan hos kunden och vi har tid att 60 NOLLTRETTON produktutveckla. Många associerar oss med sommar, vilket är positivt. Vi håller ett väldigt tight sortiment, vi har bara glass och försöker vara bäst på det. Vi tar inga genvägar utan håller en hög service och hög kvalitet. Och det har blivit en tradition för många att åka till Smultronstället i Söderköping minst en gång varje sommar. Smultronstället har en kontinuitet med samma ägare i nästan 40 år. Men det går inte att bara leva på gamla meriter utan det krävs hela tiden små finjusteringar och produktutvecklingar, och Anders tror att årets säsong trots allt kan bli ganska bra. – Jag tror många behöver komma ut och känna sig levande och fria igen. Hos oss kan man äta god glass och få en positiv känsla, som jag tror många vill ha efter den här våren.