Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Harjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Svensk Jakt testar
Svensk Jakt Jaktkultur
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Troféer
Svensk Jakt Jakthistoria
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Medlemstips
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
REGIONALT Västra Götaland Stor succé för vildsvin
sskav Personal som medlemmarna möter hos Jägareförbundet i Kristianstad. FOTO: PRIVAT Möt personalen längst i söder I kommande nummer av Svensk Jakt kommer samtliga fyra kontor i Jägareförbundet Region Syd att presenteras. Kanske har man pratat med någon i telefon men inte haft något ansikte på personen? Svenska Jägareförbundets personal finns till för medlemmarna, den svenska jakten och viltvården. Svenska Jägareförbundets sydligaste kontor finns i skånska Kristianstad. Kontoret stödjer främst tre länsföreningar: Skåne, Blekinge och Halland. Från kontoret utgår åtta av Jägareförbundets medarbetare. Annelie Stjernberg, administratör, arbetar bland annat med medlemsärenden och anmälningar till utbildningar. Fem jaktvårdskonsulenter, Thomas Ohlsson, Fredrik Jönsson, Louise Gårdefalk, Jesper Einarsson och Jöns-Lennart Andersson, arbetar alla med olika frågor inom jakt och viltförvaltning. Inom vissa områden arbetar personalen länsvis, inom andra områden både regionalt och nationellt. Mikael Wilhelmsson, ansvarig för Agusa vilthägn, arbetar främst med den dagliga verksamheten samt hundträningen i vildsvinshägnen. Regionchefen Jihm Forsberg utgår från kontoret i Kristianstad och arbetar med frågor som berör hela Region Syd. Medlemmarna är alltid välkomna att kontakta personalen för att ställa frågor och få rådgivning. LOUISE GÅRDEFALK Svenska Jägareförbundet Region Syd 102 Länsföreningen i Södra Älvsborg såg till att besökarna fick smaka på vildsvinsskav. FOTO: LEIF FJELLSTRÖM När det inte regnade köade de matsugna vid länsföreningens matstånd. Smaka på Ulricehamn blev ännu en matframgång för Jägareförbundet. Det blev kö direkt när Jägareförbundet körde igång serveringen under Smaka på Ulricehamn. Faktiskt blev det lite tjuvstart i år när vi inte längre orkade stå emot besökarnas uppmaningar att öppna före klockan 11, då evenemanget skulle starta. När den första besökaren visade upp sitt tacoskal med vildsvinsskav på en sallad och toppat med råa lingon, började anstormningen. Under de två första timmarna var det uppskattningsvis tomt på kunder i sammanlagt cirka två minuter. Fjolårets framgång, som tyvärr slutade i förtid eftersom maten tog slut, följdes alltså upp på bästa sätt. Den vanligaste frågan var: ”Har du skjutit vildsvinet själv?” Vilket tyvärr alltså inte var fallet utan köttet var inköpt via olika kanaler. Därefter var det förvånansvärt många som betalade och sedan undrade: ”Vad är det ni serverar?” På min motfråga om varför de köpte grisen i säcken skiftade svaren mellan ”att jag hörde att ni serverade något gott”, ”jag missade er i fjol” och ”det ni jägare bjuder på måste ju vara riktigt klimatsmart”. Eftersom det var flera som kom tillbaka för en andra portion bör alltså betyget vara en bra bit över godkänt. Smaka på Ulricehamn är ett arrangemang där lokala i kommunen verksamma matproducenter, handlare och restauranger får en chans att visa lite av det man tillhandahåller. Besökarna köper häften med fem kuponger och väljer sedan vilken mat de vill testa bland de närmare 40 olika möjligheterna. 4 400 häften hade sålts eller delats ut och av de 22 000 kupongerna som omsattes, hamnade 922 hos Jägareförbundet Södra Älvsborg. 40 kilo vildsvinsskav, 948 tacobåtar, 81 liter vatten, fem kilo lingon plus sex kålhuvuden, morötter, lök i olika färger samt kryddor gick det åt. Beträffande det fortsatta deltagandet verkar det redan klart att länsföreningen tänker vara med även nästa gång. På annat sätt kan man nog inte tolka kocken Andreas Martinssons kommentar: ”Jag vet vad vi ska servera nästa år.” Förutom att serveras vildsvinsskav informerades besökarna om Jägareförbundets verksamhet och eftersök. Den yngsta generationen fick ballonger. LEIF FJELLSTRÖM Nr 11 2018 SVENSK JAKT
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer